Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Στην υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου ο Δήμαρχος Αρταίων

Στην υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου ο Δήμαρχος Αρταίων

ypodoxh-foithtwn-photo-4Από:Γιώργος Γκόντζος–Τους πρωτοετείς φοιτητές στο ΤΕΙ Ηπείρου καλωσόρισε  ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, στο πλαίσιο εκδήλωσης υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της περιοχής. Στην εκδήλωση παρέστη και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας Χριστόφορος Σιαφάκας.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αφού παρουσίασε συνοπτικά το Δήμο Αρταίων και τις δυνατότητές του, καθώς και τα μνημεία, αλλά και τα αξιοθέατά του, υπογράμμισε προς τους πρωτοετείς φοιτητές πως «με τη φοίτησή σας εδώ γίνεστε αυτομάτως πρεσβευτές της Άρτας σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και γίνεστε μέρος της προσπάθειας του Δήμου μας για προβολή της περιοχής μας με το σύνθημα «ΑΡΤΑ- ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΟΧΩΝ.”  Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή για τα προβλήματα σας και τις ιδέες σας τις οποίες έχουμε ανάγκη για να πάμε μπροστά με όχημα εσάς, τη νέα γενιά!».
Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης στάθηκε στην σημασία της παρουσίας του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, καθώς και στην δυναμική του Ιδρύματος, ενώ αναφέρθηκε στην συνεργασία με το Δήμο, η οποία όπως τόνισε έχει κοινό παρονομαστή την ανάπτυξη της περιοχής. «Βασικός μας στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τη δυναμική του ΤΕΙ προς όφελος της πόλης και των πολιτών, για αυτό και στοχεύουμε σε μια πολύπλευρη συνεργασία, μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που, μεταξύ άλλων, θα αφορά:  την από κοινού συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, τις Κτιριακές υποδομές, τη Φοιτητική μέριμνα, την προβολή του ΤΕΙ και των δραστηριοτήτων του στις τουριστικές εκθέσεις που παίρνει μέρος ο Δήμος, καθώς και τις πρακτικές εφαρμογές της παραγόμενης γνώσης, όπως για παράδειγμα στην εκπόνηση πτυχιακών εργασιών από φοιτητές που θα βελτιώσουν άμεσα κάποια πράγματα στην καθημερινότητα της πόλης, όπως στο πράσινο» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments