Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στις 20 Απριλίου ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 20 Απριλίου ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής

Θα δικαστούν συνολικά εβδομήντα άτομα

xrysi avgi sygkentrwsi

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού θα αρχίσει στις 20 Απριλίου η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, συνολικά 70 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για να λογοδοτήσουν για τα αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας έχουν εισηγηθεί να αποφυλακιστούν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και ο Χρήστος Παππάς με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου στις 29 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο κ. Προβατάρης προτείνει καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και διατήρηση των όρων του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη Χρυσή Αυγή, που προέβλεπε κράτηση κατ´ οικον.

Για τον Χρήστο Παππά, ο κ. Ασπρογέρακας προτείνει να του επιβληθούν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παράδοσης διαβατηρίου, απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του Νομού Αττικής, απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της διανυκτέρευσης στην οικία του.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί με βούλευμά του.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments