Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Στον δήμαρχο Ιωαννίνων η διευθύντρια,εκπαιδευτικοί και σπουδαστές της Γαλακτοκομικής

Στον δήμαρχο Ιωαννίνων η διευθύντρια,εκπαιδευτικοί και σπουδαστές της Γαλακτοκομικής

Την έντονη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής σε φαινόμενα αυτοδικίας και «ειδικών δικών» που τρομοκρατούν τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής και τους στοχοποιούν συλλήβδην ως «ενόχους», εξέφρασε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.

Προανήγγειλε παράλληλα πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Σχολής, που είναι μοναδική στην Ελλάδα. Μια Σχολή η ύπαρξη και η ενίσχυση της οποίας είναι αναγκαία για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Ο Δήμαρχος δέχθηκε σήμερα το πρωί επίσκεψη από τη νέα Διευθύντρια της Σχολής, Αλεξάνδρα Μέγα, και εκπροσώπους του εκπαιδευτικού προσωπικού και των σπουδαστών, που του εξέφρασαν την αγωνία τους για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά και τα χθεσινά επεισόδια.

«Φαίνεται ότι κάπου εδώ πάει να τελειώσει το πρώτο μέρος του δράματος και να ξεκινήσει ένα δεύτερο μέρος του δράματος. Τηλεοπτικές δίκες, διαδικτυακές δίκες, διάθεση αυτοδικίας, δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυκτικό για τη σχολή.

Ένα περιβάλλον ασφυκτικό για τους σπουδαστές, για νέα παιδιά που ήρθαν στα Γιάννενα για να σπουδάσουν σε μια εξαιρετική σχολή. Ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους και να καταγγείλουμε όλες αυτές τις ενέργειες», τόνισε σε δηλώσεις ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.

Τόσο η Διευθύντρια, όσο και οι σπουδαστές, στη συζήτηση που είχαν με το Δήμαρχο, περιέγραψαν τις σκηνές φόβου που έζησαν χθες το απόγευμα. «Ήμασταν κλειδωμένοι μέσα στη σχολή και βλέπαμε να σπάζουν την πόρτα και να φωνάζουν δολοφόνοι», «κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναμνηστικές φωτογραφίες που βγάζουμε στη σχολή, φωτογραφίες με φίλους μας και πρόσωπα των οικογενειών μας και στοχοποιούμαστε όλοι», είπαν στο Δήμαρχο –μεταξύ άλλων –οι εκπρόσωποι των σπουδαστών.

Η Διευθύντρια της Σχολής ζήτησε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την ενίσχυση της Σχολής. Επίσης ζήτησε να προγραμματιστούν συναντήσεις για τη στήριξη των παιδιών με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο Δήμαρχος ότι θα προχωρήσει άμεσα.

Επίσης ο κ.  Θ.Μπέγκας έκανε γνωστό ότι μίλησε ήδη τηλεφωνικά με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και «συμφωνήσαμε να κάνουμε από κοινού επίσκεψη στη Σχολή, ως πρώτο συμβολικό βήμα για να δείξουμε ότι ως αρχές του τόπου είμαστε δίπλα στη σχολή και στα νέα παιδιά τα οποία ήρθαν στα Γιάννενα να σπουδάσουν», όπως είπε.

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο κ.  Θ .Μπέγκας, στη συνάντηση που είχε με τη Διευθύντρια και του εκπροσώπους των σπουδαστών της Γαλακτοκομικής, οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά που τους αναλογεί στη διερεύνηση και τη διαλεύκανση όλων των πτυχών που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη ένα νέο παιδί, όμως θα πρέπει την ίδια ώρα να γίνει ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε στη στοχοποίηση της Σχολής και όλων των σπουδαστών της.

«Αυτά τα παιδιά είναι κομμάτι της φοιτητικής κοινωνίας της πόλης μας. Συνεισφέρουν στον «πλούτο» της πόλης μας με την όσμωση της τοπικής μας κοινωνίας με νέους ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, τονίζοντας επίσης τη σπουδαιότητα που έχει η ύπαρξη της μοναδικής Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελλάδα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

«Εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε δίπλα στη Σχολή και στα παιδιά για να ξεπεράσουν το τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και μας θλίβει όλους. Για να πάμε στην επόμενη μέρα, έχοντας πάντα στο μυαλό μας και τιμώντας τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Θεωρώ ότι αν ήταν εδώ μαζί μας κι ο Βαγγέλης αυτό που θα ήθελε θα ήταν να υπάρξει μια επόμενη μέρα λαμπρή για τη Σχολή», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, πως «είμαστε κάθετα αντίθετοι σε διαδηλώσεις που έχουν την έννοια της αυτοδικίας και της τρομοκρατία απέναντι στα παιδιά της Σχολής».

Ο Δήμαρχος κατέληξε λέγοντας πως με τη διοργάνωση μιας συγκλονιστικής συγκέντρωσης πολιτών την Τετάρτη έξω από το Δημαρχείο, «τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η τοπική κοινωνία δείξαμε πως τιμούμε τη μνήμη του Βαγγέλη και τη στάση που πρέπει να έχουμε απέναντι σε φαινόμενα βία και εκφοβισμού, με όλες τους τις μορφές».

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments