Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Στον ΟΚΠΑΠΑ οι αιτήσεις για τους ωφελούμενους της επισιτιστικής βοήθειας

Στον ΟΚΠΑΠΑ οι αιτήσεις για τους ωφελούμενους της επισιτιστικής βοήθειας

image

 

Ξεκίνησαν  οι αιτήσεις για την ένταξη των ωφελούμενων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Η υποβολή αιτήσεων τελειώνει στις 5 Αυγούστου 2015.

Ως γνωστόν για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων το πρόγραμμα υλοποιεί Κοινωνική Σύμπραξη με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Ιωαννιτών, ενώ η ευθύνη της υλοποίηση του Προγράμματος αυτού στον Δήμο Ιωαννιτών έχει ανατεθεί στο Ν.Π.Δ.Δ.  «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.».

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, με δηλώσεις έδωσε κατατοπιστικές πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους, τόσο για το τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα, όσο και για το πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις.   Διαβεβαίωσε δε πως από την πλευρά του ΟΚΠΑΠΑ έχει γίνει όλη η απαιτούμενη προετοιμασία ώστε να εξυπηρετηθούν χωρίς ταλαιπωρία οι πολίτες.

Όπως εξήγησε ο κ.Φ. Τσουμάνης:

Το Πρόγραμμα αυτό αφορά την διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής

  1. Τρόφιμα

Στους ωφελούμενους θα παρέχονται  πακέτα τροφίμων ανάλογα των μελών της οικογένειάς τους

Στους άστεγους θα παρέχονται έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων και  στους μαθητές των δημοτικών θα παρέχονται μαγειρεμένα σχολικά γεύματα.

  1. Βασική Υλική Συνδρομή

Στους ωφελούμενους θα παρέχονται είδη οικιακού καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής και ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας ρουχισμός,  βρεφικά και παιδικά είδη.

Στους άστεγους θα παρέχονται ρουχισμός, είδη προσωπικής υγιεινής σε συσκευασία,

Παράλληλα θα παρέχονται και συνοδευτικά μέτρα

Συνοδευτικά μέτρα είναι

  • Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής στήριξης
  • Διατροφικές συμβουλές
  • Συμβουλές Υγιεινής Διαβίωσης
  • Συμβουλές Διαχείρισης Οικογενειακού Προϋπολογισμού
  • Νομική συνδρομή
  • Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών
  • Κοινωνικά φροντιστήρια
  • Υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργιών δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά ωφελούμενους( π.χ. θεατρικές παραστάσεις ,θεατρικά εργαστήρια κλπ)
  • Εκδρομές
  • Παροχή χώρων για παιχνίδι συναντήσεις και εκδηλώσεις για παιδιά που δεν έχουν σχετική πρόσβαση

Ωφελούμενοι είναι

1 . Ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση

  1. Οικογένεια, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.

Ως εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται:

Τα άγαμα τέκνα, εφόσον είναι είναι ανήλικα ή είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ΙΕΚ ή είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Υπάρχει ειδική κατηγορία για άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%

 

Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό εισόδημα):

  • 000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
  • 500 € ετησίως για το ζευγάρι
  • Προσαυξανόμενο κατά 500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Περιουσιακά κριτήρια:

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.

Για να υποβάλλουν την αίτηση οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014).

Η υποβολή αιτήσεων των ωφελούμενων μέσω του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» θα γίνεται στα κεντρική  γραφεία του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Αβέρωφ 6, 2ος όροφος από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00πμ-13.00μμ και μέχρι 5/8/2015.

Άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν αυστηρά για λόγους υγείας, μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα

  • Δημοτική Ενότητα Ανατολής 2651066110
  • Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδος 2651092176
  • Δημοτική Ενότητα Περάματος2651081182
  • Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου 2651093901
  • Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων 2651001049-265101051

 

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments