Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Στο Δημαρχείο Δωδώνης ο Ολυμπιονίκης Γιάννης Τσίλης

Στο Δημαρχείο Δωδώνης ο Ολυμπιονίκης Γιάννης Τσίλης

GIANNHS TSILHS1Με τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση συναντήθηκε σήμερα, λίγο πριν αναχωρήσει για το Ρίο της Βραζιλίας, ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης.

Ο Γιάννης Τσίλης (κατάγεται και μένει στην Αγία Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Δημητρίου), τέταρτος Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, μαζί με τον Γιώργο Τζιάλλα, τον Γιάννη Χρήστου και τον Διονύση Αγγελόπουλο, θα αγωνιστούν με την τετράκωπο και με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης μετέφερε στον Γιάννη Τσίλη τις ευχές των κατοίκων της περιοχής για την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας σημειώνοντας ότι η πορεία του μέχρι τώρα κάνει όλους περήφανους.

Αποχαιρέτησε δε τον Ολυμπιονίκη με ένα συμβολικό δώρο, που συνδυάζει την ελληνική μυθολογία με την ιστορία της Δωδώνης.

Κατά τον μύθο λοιπόν, φεύγοντας ο Ιάσονας για την Αργοναυτική Εκστρατεία με σκοπό να φέρει στην Ελλάδα το χρυσόμαλλο δέρας, τοποθέτησε στην πλώρη του πλοίο του -στην Αργώ- ένα κομμάτι ξύλου από την ιερή βελανιδιά της Δωδώνης. Την ομιλούσα βελανιδιά που θα τον βοηθούσε να φτάσει ασφαλής στον προορισμό του και να επιστρέψει νικητής.

Ο Δήμαρχος λοιπόν προσέφερε στον Γιάννη Τσίλη μία μπρούτζινη απομίμηση του μυθολογικού πλοίου και μερικά κλαδιά βελανιδιάς και του ευχήθηκε να φέρει το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Τσίλης ευχαρίστησε για την υποδοχή, τις ευχές και το δώρο και σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι μετά από μία σκληρή προετοιμασία, το ελληνικό πλήρωμα φεύγει για το Ρίο με στόχο να κάνει ότι καλύτερο και να επιστρέψει με μία Ολυμπιακή νίκη.

“Για περισσότερα από δέκα χρόνια, πρωταγωνιστούμε με τα ελληνικά χρώματα σε παγκόσμιο επίπεδο, με πάρα πολλές διακρίσεις. Αυτό που μας λείπει είναι ένα ολυμπιακό μετάλλιο και αυτό θα διεκδικήσουμε στη Βραζιλία”, σημείωσε ο Γιάννης Τσίλης.

Ο Δήμος Δωδώνης εύχεται στο Γιάννη Τσίλη, στον Γιαννιώτη Γιώργο Τζιάλλα και στα υπόλοιπα μέλη της κωπηλατικής αποστολής να δώσουν τον καλύτερό τους αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να επιστρέψουν νικητές.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments