Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων το πόρισμα για τις διαγραφές κλήσεων από τη Δημοτική Αστυνομία τα έτη 2010-2014 ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η τάξη και ο καθαρός πεζόδρομος είναι Παιδεία…»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων το πόρισμα για τις διαγραφές κλήσεων από τη Δημοτική Αστυνομία τα έτη 2010-2014 ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η τάξη και ο καθαρός πεζόδρομος είναι Παιδεία…»

DHMOTIKO-SYMBOULIO-PHOTOΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Το θέμα της διαγραφής κλήσεων από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, που είχαν βεβαιωθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατά τα έτη 2010-2014 στο Δήμο Αρταίων, συζητήθηκε χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το πόρισμα της αρμόδιας υπηρεσιακής ομάδας εργασίας, που ορίστηκε από το Δήμο για να εξετάσει όλες τις περιπτώσεις και να γνωμοδοτήσει. «Οφείλαμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε σήμερα, γιατί διαχειριζόμαστε χρήμα των Αρτινών. Τόσο καιρό στεκόμαστε στο γράμμα του νόμου και δεν κοιτάμε να προστατεύσουμε τον πεζόδρομο και κατ’ επέκταση τους συμπολίτες μας. Ο καθαρός πεζόδρομος και η τάξη είναι Παιδεία. Θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες που δεν πλήρωσαν, αλλά η πλειοψηφία των δημοτών έχει πληρώσει εγκαίρως τις κλήσεις. Εμείς θα απολογηθούμε, εάν έχουμε λάθος στοιχεία κλήσεων επί δικής μας θητείας. Μέχρι τώρα, οι κλήσεις που υπάρχουν και που διαγράφουμε σήμερα αφορούν προηγούμενες  θητείες» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συμπλήρωσε: «Προσπαθήσαμε όπου μπορούσαμε να δούμε το Νόμο επιεικώς. Η ομάδα εργασίας έκανε πολύ καλά τη δουλειά της και έφερε μια εισήγηση για διαγραφές κλήσεων όπως προβλεπόταν. Εάν κάποια αίτηση δεν αξιολογήθηκε γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τότε εδώ είμαστε να την ξαναδούμε σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Αντιπολίτευσης σχετικά με τη διοργάνωση του «Παραμυθένιου Κάστρου», ο κ. Τσιρογιάννης υπογράμμισε πως στόχος είναι να αγκαλιάσουν οι Αρτινοί την προσπάθεια, έτσι ώστε να καταστεί η περιοχή Χριστουγεννιάτικος προορισμός και με τον τρόπο αυτό να τονωθεί σημαντικά η τοπική οικονομία και οι επιχειρήσεις της περιοχής, «καθώς και να χαρίσουμε λίγες στιγμές χαλάρωσης στους συμπολίτες μας. Στην πορεία προέκυψαν κάποια έξοδα, ωστόσο όλα έγιναν νόμιμα. Στο τέλος θα κάνουμε έναν απολογισμό. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι» είπε και υπενθύμισε ότι προσελήφθησαν όλοι οι συνδημότες μας που έκαναν αίτηση για δουλειά στο «Παραμυθένιο Κάστρο».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και το θέμα της πρόσληψης των νέων 8μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό από ανταποδοτικούς πόρους. Ο Δήμος Αρταίων ζητά την άμεση επιχορήγησή του με το ποσό των 180.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοτικής δαπάνης των παλιών 8μηνων συμβάσεων που αυτοδικαίως ανανεώθηκαν. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για τις συναντήσεις και τις συνομιλίες που είχε προσφάτως στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα, όπου συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή και είδε τον κ. Σπηλιωτόπουλο, αρμόδιο Διευθυντή του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βερναρδάκη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη.

Δεδομένου πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκατάσταση του συγκεκριμένου θέματος θα βρίσκεται σε ειδική ρύθμιση σε Νομοσχέδιο που σύντομα θα ψηφιστεί στη Βουλή, το Σώμα αποφάσισε να υπάρξει νέα συνεδρίαση εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, όπου θα έχουν προσκληθεί να παρευρίσκονται όλοι οι τοπικοί βουλευτές.  Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» και οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments