Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Στο επίκεντρο του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο Δήμος Ζίτσας

Στο επίκεντρο του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο Δήμος Ζίτσας

DSC05553 (1)Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διδασκόντων και των σπουδαστών του Διεπιστημονικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει τεθεί ο Δήμος Ζίτσας για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών».

Δεκαέξι (16) σπουδαστές  με επικεφαλής το Δ/ντη του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.)  Δημήτρη Καλιαμπάκο, φιλοξενήθηκαν τις τελευταίες ημέρες (16-18 Ιανουαρίου) στο Δήμο Ζίτσας. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους επισκέφθηκαν παραγωγικές μονάδες της περιοχής, συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς και κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων, ενώ συμμετείχαν σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης (17/01/2017). Στόχος των επισκέψεων και συναντήσεων ήταν να δουν και να καταγράψουν τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής καθώς και τα προβλήματα και τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς να καταθέσουν τις προτάσεις τους  πάνω σε συγκεκριμένους αναπτυξιακούς τομείς που αφορούν στο Δήμο.

«Ήρθαμε εδώ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου, για να ακούσουμε. Εμείς θα μιλήσουμε σε λίγους μήνες», ανέφερε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Καλιαμπάκος και ενημέρωσε τους παριστάμενους για τους στόχους του μεταπτυχιακού . «Το στοίχημα είναι να ξαναγεννηθεί η ζωή στις ορεινές περιοχές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν σε ειδική ημερίδα θα είναι ρεαλιστικές, ρηξικέλευθες και κοστολογημένες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ευχαρίστησε τον κ. Καλιαμπάκο και τους σπουδαστές του προγράμματος που επέλεξαν να εστιάσουν στο Δήμο Ζίτσας και να μελετήσουν διεξοδικά τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. «Σας υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά καθώς θεωρούμε αξιόλογη την πρωτοβουλία και εποικοδομητική την επίσκεψή σας γιατί θα αναδείξουμε θέματα που μας απασχολούν αφενός  και αφετέρου θα  ανταλλάξουμε απόψεις που με την επιστημονική σας κατάρτιση θα σας οδηγήσουν στο να μας υποδείξετε προτάσεις και καινοτόμες ιδέες  οι οποίες όταν ενσωματωθούν στο Επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου θα ωφελήσουν πολλαπλώς την περιοχή και τους πολίτες για τις επόμενες δεκαετίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος.

Ακολούθως στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος παρουσίασε αναλυτικά τους τομείς που η Δημοτική Αρχή θεωρεί βασικούς πυλώνες για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου και επιζητά τις απόψεις και προτάσεις των επιστημόνων του μεταπτυχιακού προγράμματος.

«Θα είμαστε παρόντες σε ότι μας χρειαστείτε» δήλωσαν από την πλευρά τους οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Βασ. Γαρδίκος και Μ. Ματσάγκας. Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Ευρυμενών Μιχ. Κατσάνος και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας Χαρ. Παππάς.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments