Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Στο Καμπέρειο το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου οι «Βρικόλακες»

Στο Καμπέρειο το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου οι «Βρικόλακες»

dhpeue kozanhΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε συνεργασία με το Θέατρο «Τ» θα παρουσιάσει το έργο του Ίψεν «Βρικόλακες». Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν με τη φιλοξενία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί από τα ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας οδού. Συντελεστές :
Απόδοση-σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή, Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ, Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου, Ηχητικός σχεδιασμός: Οδυσσέας Γκάλλιος, Φωτισμοί: Ρίτσαρντ Άντονυ, Κατασκευή κοστουμιών: Παρασκευή Ορφανίδου, Βοηθός ενδυματολόγου: Σοφία Τσιριγώτη, Φωτογραφίες: Θεόδωρος Χλιάπας, Σκηνοθεσία Βίντεο/μοντάζ: Κωνσταντίνος Ιορδάνου – Φωτογραφία: Μιχάλης Γιαγκουνίδης. Διανομή:
Κυρία Άλβινγκ: Ελένη Δημοπούλου, Πάστορας Μάντερς: Δημήτρης Ναζίρης, Όσβαλντ: Δημήτρης Φουρλής, Ρεγγίνε: Σοφία Αντωνίου, Έγκστραντ: Γιώργος Φράγκογλου.Βίντεο: httpssss://www.youtube.com/watch?v=-PlNVJpX9MI

Μπορούμε να ζήσουμε με τον τρόπο που επιθυμούμε; Πόσο εύκολο είναι να απαλλαγούμε από το παρελθόν μας; Πόσο αιχμάλωτοι είμαστε στις κοινωνικές προκαταλήψεις και επιταγές; Στους Βρικόλακες (1881), το αριστούργημα του Ίψεν, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους συντηρητικούς κύκλους, όταν πρωτοπαίχτηκε, παρακολουθούμε τον αγώνα μιας γυναίκας να αποτινάξει τα δεσμά που της επιβάλλουν η κοινωνία, η εκκλησία και η οικογένεια, αλλά και το κόστος που καλείται να πληρώσει γι’ αυτή της την «επανάσταση».
Η δίψα για την κατάκτηση της ελευθερίας στέκεται απέναντι στην υποκρισία, την άρνηση της σεξουαλικότητας και τις κοινωνικές συμβάσεις. Η διεισδυτική ματιά του Ίψεν δεν αφήνει τίποτα όρθιο σε ένα αγέραστο κείμενο υψηλής δραματικής έντασης και αξεπέραστης ψυχογραφικής αλήθειας που δίνει τη δυνατότητα για σπουδαίες ερμηνείες και μια σύγχρονη, καίρια σκηνική ανάγνωση.
Info
ΕΙΔΟΣ: Κοινωνικό δράμα – ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100’ (με διάλειμμα) – θέατρο «Καμπέρειο»
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Σάββατο 27, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου – Ώρα 9:00’ μ.μ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
– Τηλέφωνο κρατήσεων 26510 25670 και προπώληση εισιτηρίων γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Παπάζογλου & Αραβαντινού, Αρχοντικό Πυρσινέλλα (καθημερινές, πρωινές ώρες). Κρατήσεις θέσεων λοιπές ώρες στο τηλ. 6972 445 708.
– Μέσω του Viva.gr httpssss://www.viva.gr/tickets/theater/vrikolakes-tou-ipsen/
Τηλεφωνικά, καλώντας στο 11876
Στα καταστήματα: Public, Ιανός, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 € κανονικό & 7 € φοιτητικά, ανέργων. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments