Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Στο Κ.Υ. Παραμυθιάς υλικό υγειονομικής περίθαλψης από τον Σύλλογο Ελληνογερμανικής Φιλίας, Menden Γερμανίας.

Στο Κ.Υ. Παραμυθιάς υλικό υγειονομικής περίθαλψης από τον Σύλλογο Ελληνογερμανικής Φιλίας, Menden Γερμανίας.

αρχείο λήψης

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας Menden Γερμανίας.

 

Τον τελευταίο καιρό ακούμε συνήθως δυσάρεστες ειδήσεις. Να λοιπόν και κάτι ευχάριστο. Η ανέχεια καμιά φορά μπορεί να έχει και κάτι «καλό» που τη συνοδεύει… λίγη ανθρωπιά που λείπει ή δύσκολα συναντάται.

Η έλλειψη των στοιχειωδών και απαραίτητων προς υγειονομική περίθαλψη υλικών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς ακούστηκε δυνατά. Τόσο ηχηρά που έφτασε αρκετά βόρεια, στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Συγκεκριμένα στο «χωριό» Menden, δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Ελληνογερμανικής Φιλίας. Μέλη του Γερμανοί και Έλληνες στην καταγωγή πολίτες της Γερμανίας.

Οι φιλέλληνες μέλη του συλλόγου έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τον τόπο μας, τη μαρτυρική Παραμυθιά του Δήμου Σουλίου (είτε λόγω καταγωγής είτε λόγω αναμνήσεων-φιλίας-θαυμασμού-νοσταλγίας) ένωσαμε τις δυνάμεις μας και κάνουμε ένα ανθρώπινο αλλά και ζωτικής σημασίας δώρο.

Απλοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, κατάφεραμε να συγκεντρώσουμε με δωρεές από το υστέρημά τους ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό για να αγοράσουν και να στείλουν με χαρά στο Κ.Υ. Παραμυθιάς υλικό υγειονομικής περίθαλψης.

Πρόεδρος του Συλλόγου ο κ. Ιωάννης Σουλιώτης «εκ Καμινιού ορμώμενος». Παρόλο που από νέο παιδί ζει στα ξένα, δε λησμονεί τον τόπο του. Με δική του πρωτοβουλία συντονίστηκε και οργανώθηκε η συγκεκριμένη κίνηση-δωρεά.

Μαζί με τη βοήθεια και του συγχωριανού του, ιατρού στο επάγγελμα κ. Ιωάννη Δημητριού, που εργάζεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας, καταφέραμε να αγοράσουμε σε τιμή κόστους υγειονομικό υλικό (γάντια μιας χρήσης, απολυμαντικά, γάζες, μάσκες προσώπου κλπ) που στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, δεν «περισσεύουν» από τα ράφια του Κ.Υ. Παραμυθιάς.

Σημαντικότατη είναι και η βοήθεια-δωρεά του Νοσοκομείου Alfried Krupp της πόλης του Essen Γερμανίας, που εργάζεται ο δεύτερος, το οποίο δώρισε ιατρικά χειρουργικά εργαλεία και μηχανήματα όπως: απινιδωτή, καρδιογράφο, σφυγμομανόμετρα (πιεσόμετρα), καροτσάκια μεταφοράς ασθενών κ.ά.

Δείτε Επίσης

Σ.Σούρλας-Η απόπειρα να αξιολογηθεί  η ψήφος  μεγάλης  ομάδας πολιτών  με ψυχιατρικούς όρους ,είναι μια,εγκληματικού τύπου, πρακτική

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—   Ποια είναι τα  αίτια, ποιες οι ερμηνείες  για  το φαινόμενο που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments