Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

photoΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και οι Αναπληρωτές Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά, την Πέμπτη,  στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Masuo Nishibayashi.

Ο κ. Καψάλης ενημέρωσε τον Πρέσβη της Ιαπωνίας για τη δομή και τη διάρθρωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς επίσης και για τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που αναλαμβάνει το Ίδρυμα κατά τα τελευταία χρόνια. Εξετάστηκε η δυνατότητα να πραγματοποιούν  απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, ενώ ανάλογη βαρύτητα δόθηκε σε επισκέψεις φοιτητών από την Ιαπωνία στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την εκμάθηση της αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας.

Οι Αναπληρωτές Πρύτανη ενημέρωσαν με εισηγήσεις τους τον κ. Πρέσβη για θέματα των αρμοδιοτήτων τους, όπως επίσης για θέματα επιστημονικής συνεργασίας και ανταλλαγών ανάμεσα στο Πανεπιστήμιό μας και σε Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγήτρια κ. Μαργαρίτα Τζαφλίδου, και ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Σοφικίτης, οι οποίοι είχαν αναλάβει και την πρωτοβουλία της επίσκεψης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments