Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Στο Στέιτ Ντιπάρντμεντ όλα τα mail της Χίλαρι Κλίντον

Στο Στέιτ Ντιπάρντμεντ όλα τα mail της Χίλαρι Κλίντον

Η Κλίντον επέμεινε ότι χρησιμοποίησε το ιδιωτικό ταχυδρομείο της «για πρακτικούς λόγους, επειδή νόμιζα ότι θα ήταν πιο απλό να έχω μαζί μου μόνο μία συσκευή αντί για δύο»

hillary klinton

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, που δέχεται σφοδρή κριτική επειδή χρησιμοποιούσε τον προσωπικό λογαριασμό της για να στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την εποχή που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, παραδέχτηκε σήμερα ότι θα ήταν προτιμότερο να είχε χρησιμοποιήσει τον επίσημο λογαριασμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αλληλογραφία της.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, η Κλίντον είπε ότι επέλεξε, επειδή ήταν πιο βολικό για την ίδια, να χρησιμοποιεί τον προσωπικό λογαριασμό της. Υποστήριξε όμως ότι «η μεγάλη πλειοψηφία» των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε πήγαν σε διευθύνσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και κατά συνέπεια έχουν διατηρηθεί.

Η χρήση μιας ιδιωτικής διεύθυνσης, αντί για την επίσημη, μπορεί να καταστήσει πολύ δύσκολη την αρχειοθέτηση, δεδομένου ότι τα μηνύματα αποθηκεύονταν στον ιδιωτικό σέρβερ της Κλίντον και όχι στον κρατικό.

Η πρώην υπουργός τόνισε ότι ο σέρβερ αυτός «θα παραμείνει ιδιωτικός» αλλά διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έστειλε «εμπιστευτικά έγγραφα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Όπως είπε, τον περασμένο Δεκέμβριο έστειλε περίπου 55.000 τυπωμένες σελίδες μηνυμάτων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά προτίμησε να μην δημοσιοποιήσει «τα ιδιωτικά μηνύματα» που είχε ανταλλάξει. Τα μηνύματα πάντως που σχετίζονται με τη δουλειά της είναι πλέον στην κατοχή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και, όπως υπογράμμισε, δεν διέγραψε κανένα μήνυμα που αφορά το έργο της πριν τα παραδώσει στο υπουργείο.

Η Κλίντον επέμεινε ότι χρησιμοποίησε το ιδιωτικό ταχυδρομείο της «για πρακτικούς λόγους, επειδή νόμιζα ότι θα ήταν πιο απλό να έχω μαζί μου μόνο μία συσκευή αντί για δύο, μία για τη δουλειά και μία για τα προσωπικά μου μηνύματα». Πλέον όμως, όπως παραδέχτηκε, θεωρεί ότι θα ήταν προτιμότερο «να είχε χρησιμοποιήσει δύο ξεχωριστά τηλέφωνα» και δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την αρχή της θητείας της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το 2009.

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση του υπουργείου ότι θα αναρτήσει τα μηνύματα αυτά σε μια ιστοσελίδα η Κλίντον δήλωσε ότι «χαίρεται πολύ» για την απόφαση αυτή.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments