Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στο στόχαστρο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ η δημοτική Αρχή

Στο στόχαστρο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ η δημοτική Αρχή

HPIM2066[1]Από:Γιώργος Γκόντζος

Σε θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων αναφέρεται ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την προσφιλή τακτική της απόσεισης ευθυνών, σχετικά με την γνωστή υπόθεση της λεηλασίας  του 1,7 εκ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θ. Μπέγκας προσπάθησε για μια ακόμη φορά να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών την προηγούμενη και την τωρινή Δημοτική Αρχή , επικαλούμενος την ετυμηγορία του Γιαννιώτικου λαού. Η αποψή του ότι ο λαός των Ιωαννίνων <<ξέπλυνε>> τις πολιτικές ευθύνες, αναδεικνύει το περίσσιο θράσος και την διαρκή αλαζονεία και περιφρόνηση των συμπολιτών μας, οι οποίοι καλούνται στην πιο δύσκολη εποχή να πληρώσουν τα σπασμένα της κακοδιαχείρισης και της ανικανότητάς τους.

Ωστόσο δεν μπόρεσε  ο κ. Μπέγκας να πείσει και κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το πώς έγινε η κλοπή του ταμείου, ούτε και το μέγεθος αυτής.

Ο κ. Μπέγκας και η Δημοτική Αρχή, βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ, όσον αφορά την πράξη της λεηλασίας του ταμείου του Δήμου,  με τον επικεφαλής αυτής κ. Ν. Γκόντα να τους κατηγορεί για μη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου και για αυτό υπάρχουν ευθύνες, σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι αν η παράταξή του δεν είχε αποκαλύψει το μεγάλο  σκάνδαλο, αυτό ίσως να έμενε στο σκοτάδι.

Η επαναφορά του ζητήματος της υπεξαίρεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε με αφορμή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, περί ορισμού πολιτικής αγωγής, εν όψει της δίκης που είχε οριστεί για την 15η Δεκεμβρίου 2015.

 

Στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης και εκτός ημερησίας διατάξεως, ο κ. Γκόντας έθεσε το ζήτημα του Χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης, κυρίως εκτός κέντρου, που είναι εντελώς υποβαθμισμένος καθώς και το ζήτημα της αντιμετώπισης των αδέσποτων σκύλων, που τελευταία έχουν γίνει μάστιγα της πόλης. Μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό ακόμη επίθεσης των αδέσποτων σε συμπολίτισα στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν αρκετά σοβαρά.

Τέλος η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ,  ενέκρινε σχετικό ψήφισμα της ΚΕΔΕ που αναφέρεται στην διαμαρτυρία της Τ.Α προς την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο γενικά, σχετικά με την περικοπή των πόρων της.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments