Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ιωαννίνων.

Στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ιωαννίνων.

kvnstantopoylosΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Στις εργασίες του Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ιωαννίνων, οι κ.κ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος (Πρόεδρος του Φορέα), Ανδρέας Παπασπύρου (Δήμαρχος Κόνιτσας), Χρήστος Ντακαλέτσης (Δήμαρχος Δωδώνης), Μιχαήλ Πλιάκος (Δήμαρχος Ζίτσας), Κωνσταντίνος Τζαφέας (Δήμαρχος Μετσόβου), Κωνσταντίνος Καψάλης (Δήμαρχος Πωγωνίου), Βασίλειος Σπύρου (Δήμαρχος Ζαγορίου).Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Φορέα Σπύρος Κωνσταντόπουλος , αναφέρει:

“Στην συγκεκριμένη Θεματική Ενότητα που συζητήθηκε η Διαχείριση των Απορριμμάτων βασικοί στόχοι είναι οι κάτωθι :

  • ότι αφορά την ανακύκλωση το ποσοστό της προδιαλογής και της ανάκτησης των ανακυκλώσιμων υλικών θα πρέπει να φτάσει το 50% του συνόλου των παραγόμενων αστικών στερεών αποβλήτων
  • Τα οργανικά απόβλητα να είναι αντικείμενο διαχείρισης
  • μέχρι το τέλος του χρόνου η χώρα να έχει ένα νέο σχέδιο αποβλήτων
  • Ένα νέο μοντέλο που συνδυάζει τη διαχείριση αποβλήτων με την κυκλική οικονομία, τη βιομηχανική συμβίωση και τη σχετική γνώση των Ελλήνων επιστημόνων, σε μια νέα περίοδο διαχείρισης αποβλήτων που θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

και γενικά προτάσεις, λύσεις και προβληματισμοί για την ορθολογική διαχείριση των αστικών αποβλήτων.”

 

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments