Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Στο υπουργείο Εργασίας θα μεταβούν στις 4 Απριλίου εκπρόσωποι του Σωματείου Μετάλλου για την υπόθεση της SPIDER

Στο υπουργείο Εργασίας θα μεταβούν στις 4 Απριλίου εκπρόσωποι του Σωματείου Μετάλλου για την υπόθεση της SPIDER

WP_20151105_001-735x400Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Στο Υπουργείο Εργασίας θα μεταβούν στις 4 Απριλίου εργαζόμενοι του Σωματείου Μετάλλου Ιωαννίνων , με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης γιατί  δεν υπήρξε απάντηση στο αίτημα που είχε υποβληθεί στις 28 Φεβρουαρίου για συνάντηση άμεση στο Υπουργείο Εργασίας με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. στην επιχείρηση SPIDER  .Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου που κοινοποιείται στον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας και στα κόμματα του κοινοβουλίου “στις 4 Απριλίου 2017 και ώρα 11.00π.μ. θα είμαστε στο Υπουργείο να μιλήσουμε μαζί μας για επίλυση άμεσα του προβλήματός μας.

Παρακαλούμε να μας δεχτείτε στην καθορισμένη ημέρα και ώρα, εκτός και αν ορίσετε εγκαίρως άλλη ημέρα και ώρα.”

 

Το Σωματείο επισυνάπτει και την επιστολή που είχε απευθύνει και η οποία είναι η ακόλουθη

Προς

Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης Κο. Δραγασάκη

Υπουργό Οικονομικών Κο Παπαδημητρίου

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας κ’ Κοινωνικής Ασφάλισης Κο Νεφελούδη

Πολιτικά Κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ)

(Η συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα να γίνει στη Βουλή)

 

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας ζητάει από εσάς συνάντηση με θέμα: «Εργοστάσιο SPIDER Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ και ΥΙΟΙ» που εδρεύει στη Βιομηχανική περιοχή Ιωαννίνων και σας ενημερώνουμε:

Ότι στο παραπάνω εργοστάσιο πριν την κρίση εργαζόταν 350 εργαζόμενοι σε Γιάννενα- Αθήνα. Αλλά μετά από 15 μήνες που μείναμε απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε από το Μάη – Ιούλιο – Αύγουστο 2015 να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας και είμαστε από τότε απλήρωτοι.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ιδρύθηκε το 1979 όπου εργαζότανε με παραγγελίες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και παρήγαγε αμαξώματα στρατιωτικών οχημάτων , κάλυκες , ερπύστριες κτλ.

Τελευταία, κύριο αντικείμενο είναι κάδοι απορριμμάτων , αμαξώματα συλλογής απορριμμάτων , ράφια για super market κτλ. για την εγχώρια αγορά και 25 χώρες εξαγωγής.

Από το 2011 ένα τμήμα έχει μεταφερθεί στη Σερβία. Και σήμερα έχουν ανοίξει άλλες εταιρείες με συγγενικά πρόσωπα και στελέχη της και εισάγουνε κάδους από Σερβία. Μέτα από όλα αυτά ζητάμε το γρηγορότερο προβολή του θέματος γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί λύση αν η Κυβέρνηση με ένταξη στα αμυντικά συστήματα ώστε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι.  Ζητάμε από την Κυβέρνηση άμεση οικονομική ενίσχυση για τους απλήρωτους εργαζόμενους καθότι υπάρχει σοβαρό θέμα επιβίωσης.

Στις προηγούμενες συναντήσεις με το Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας Κο Νεφελούδη και την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα με τον κύριο Κοντοφάκα η απάντηση ήταν ότι θεωρούν την επιχείρηση μία απ’τις 167 που η Κυβέρνηση θα κάνει όλες τις ενέργειες για να επαναλειτουργήσει, να πληρωθούν  και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι. Πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Για τη Γενική Συνέλευση

Ο Πρόεδρος                                  Ο Αντιπρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας

Στάθης Ηλίας                               Κλίτσας Χρήστος                            Ηλίας Νικόλαος

 

 

Για τη Γενική Συνέλευση

Ο Πρόεδρος                                  Ο Αντιπρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας

Στάθης Ηλίας                               Κλίτσας Χρήστος                            Ηλίας Νικόλαος

6995359311                                     6971909061                                 6946473436

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments