Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Στο 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού ο Δήμος Αρταίων – Χ. Τσιρογιάννης: «Στόχος μας η ανάπτυξη του πολιτισμού της Άρτας»

Στο 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού ο Δήμος Αρταίων – Χ. Τσιρογιάννης: «Στόχος μας η ανάπτυξη του πολιτισμού της Άρτας»

DIADHMOTIKO DIKTYO Από:Γιώργος Γκόντζος

 

Ανάμεσα στους πρώτους Δήμους Πανελλαδικά που έδωσαν το «παρών» στο  1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού είναι ο Δήμος Αρταίων. Η εκδήλωση έγινε στην Αθήνα παρουσία του Δημάρχου κ. Χρήστου Τσιρογιάννη.

Πρόκειται για μια κίνηση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και στόχος είναι η ανάδειξη του πολύ σημαντικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ο Πολιτισμός και η συνεργασία των Δήμων στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας μας.

«Για εμάς ο πολιτισμός είναι, μαζί με την τουριστική προβολή, ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης, για αυτό και η παρουσία μας ήταν απαραίτητη, ώστε να δικτυωθούμε με άλλες πόλεις και να αναπτύξουμε συνεργασίες για να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την περιοχή μας, η οποία έχει την τύχη να διαθέτει πληθώρα σπουδαίων μνημείων, όπως το Γιοφύρι, το Κάστρο, η Παρηγορήτισσα, η Αγία Θεοδώρα κ.α.» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Τσιρογιάννης σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες που είχε με άλλους Δημάρχους, αλλά και φορείς του πολιτισμού, έκανε γνωστό πως το Υπουργείο Πολιτισμού άναψε το «πράσινο φως» (μετά από αίτημα του Δήμου Αρταίων), ώστε το 2016 να χαρακτηριστεί ως «έτος Μόραλη». Ο Δήμος Αρταίων θέλει με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη που γεννήθηκε στην Άρτα. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε και στους άλλους Δημάρχους που συμμετείχαν να γίνουν από κοινού δράσεις, ώστε μέσα στο 2016 να υπάρξουν εκδηλώσεις πανελλαδικής εμβέλειας στην Άρτα, με κεντρικό θέμα τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο.

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments