Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Στράτος Ιωάννου: «Υψηλό το επίπεδο συντονισμού των υπηρεσιών, χρειάζεται και επαγρύπνηση των πολιτών»Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας

Στράτος Ιωάννου: «Υψηλό το επίπεδο συντονισμού των υπηρεσιών, χρειάζεται και επαγρύπνηση των πολιτών»Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 1-12-2015 1Από:Γιώργος Γκόντζος

Πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση Πλημμυρών – Κατολισθήσεων – Χιονοπτώσεων  για το χειμώνα  2015-2016

 Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών  Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις  2015- 2016».

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κος Π. Σαραμπασίνας, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ζηρού κ. Β. Παπαβασιλείου και, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Κωτσαντής, ο προϊστάμενος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Α. Σεϊτανιώτης, ο Υπεύθυνος  Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δ. Πρέβεζας κ. ΕΥ. Καζούκας, ο Υπεύθυνος  Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δ. Ζηρού κ. Γρ. Ζαχαριάς,  οι Υπεύθυνοι  Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δ. Πάργας κ. Ευ. Γιαννόπουλος και Γ. Πασχοδήμας,  ο Διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Θ. Βαρδής, ο Διοικητής της Π.Υ. Φιλιππιάδας κ. Β. Μπόχτης, ο Διοικητής της Π.Υ. Πάργας κ. Κ. Δαλάτσης, ο Δ/της της Αστυνομικής Δ/νσης Πρέβεζας Ε. Βάσσος, ο Δ/ντής Γραφείου ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας κ. Θ. Κίτσιος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αχέροντα Α. Νάνος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής Α. Μαλέσκος, ο προιστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) κ. Χ. Παπουτσής, ο Δ/ντής Δασών κ. Β. Δάλαρος, ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Χρ. Μπέλλος,  ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Π. Κωστούλας, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ κ. Δ. Κατσάνος, ο Γεν. Διευθυντής της ΔΕΥΑ Πρέβεζας κ. Κων/νος Παπουτσής, εκπρόσωποι της ΛΕΚ Β. Ράπτης και Αθ. Κοτσαρίνης, η κα Μ. Ζουρουφίδου προϊσταμένη της Πρόνοιας του Δ. Πρέβεζας, η κα Αθ. Τέφα από τη Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας της Π.Ε. Πρέβεζας, ο κ. Σπ. Κανιώρης Δ/ντης Ανάπτυξης και ο Αλ. Χατζίκος από τη Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε. Πρέβεζας, κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας  και όλων των παριστάμενων φορέων για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν όλη την προηγούμενη περίοδο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.  «Αν η περιοχή μας στέκεται, στέκεται χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων, που μέσα στην αντίξοη οικονομική συγκυρία επιδεικνύουν περισσή αφοσίωση στο έργο της πολιτικής προστασίας».

«Ο σκοπός της σύσκεψης αυτής είναι ακριβώς η συνεξέταση των προβλημάτων που ανέκυψαν, η ανταλλαγή εμπειρίας και ο συντονισμός. Με χαροποιεί το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκαν  ιδιαίτερα προβλήματα το καλοκαίρι και το χειμώνα που μας πέρασε και αυτό σημαίνει ότι  έχουμε επιτύχει έναν καλό βαθμό συντονισμού.

«Θέλω να τονίσω ότι στα θέματα πολιτικής προστασίας το βασικό στοιχείο είναι η πρόληψη. Εμείς, ως Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, διαθέτουμε τα περισσότερα χρήματα, από τους λιγοστούς πόρους που έχουμε στην διάθεσή μας, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας. Έχουμε επανειλημμένως καθαρίσει τον ποταμό Λούρο στα περισσότερα σημεία που προκαλούν πρόβλημα, καταφέραμε να δεσμεύσουμε το ποσό των 930.000 ευρώ για την διευθέτηση του ρέματος Καρυδά, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μελέτες, έχουμε ολοκληρώσει και είναι σε φάση δημοσίευσης η μελέτη που εκπονήσαμε για το ρέμα Τούση, ενώ έχουμε καθαρίσει δεκάδες χιλιόμετρα τάφρων και έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες από τις πλημμύρες, παρά το ότι τα καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο έντονα.

Κατόπιν, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι πολίτες στην πολιτική προστασία και στην πρόληψη. «Όσα και να κάνουν οι υπηρεσίες, με το έμψυχο δυναμικό και τα μηχανήματα, και οι δήμοι από την πλευρά τους, υπάρχει ένας καθοριστικός παράγοντας που πρέπει επίσης να ενεργοποιηθεί. Και αυτός είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Πχ πρέπει ο καθένας μπορεί να παρατηρεί τα φρεάτια που βρίσκονται έξω από το σπίτι του ή το μαγαζί του και να απομακρύνει τυχόν φύλλα και άλλα, τα οποία το φράζουν. Με αυτήν  την απλή κίνηση μπορούν να αποφευχθούν πλημμύρες και άλλα προβλήματα.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω τη σημασία του εθελοντισμού και να συγχαρώ για άλλη μια φορά τη ΛΕΚ τα μέλη της οποίας προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες όπου τους ζητηθεί. Εύχομαι και άλλοι πολίτες και σύλλογοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments