Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις φυλακές Κορυδαλλού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις φυλακές Κορυδαλλού

Κάτοικοι της περιοχής ζητούν να μην διεξαχθεί στην περιοχή η δίκη της Χρυσής Αυγής

korydallos7458

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιούν φορείς και κάτοικοι της πόλης, ζητώντας τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής, που αρχίζει στις 20 Απριλίου εκτός πόλης. Με απόφαση δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, από τις 11:30 πμ θα κλείσουν όλα τα σχολεία της πόλης, ενώ κλειστές θα μείνουν και όλες οι υπηρεσίες του δήμου.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης έχει τονίσει ότι η διεξαγωγή της δίκης στην περιοχή εγκυμονεί κινδύνους και θα δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση καθώς στην περιοχή βρίσκονται σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Φορείς της πόλης και αντιφασιστικές οργανώσεις τονίζουν ότι συνιστά πρόκληση για τα θύματα και τις τοπικές κοινωνίες η δίκη των χρυσαυγιτών να πραγματοποιηθεί στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας και έγιναν πολλές από τις σοβαρότερες επιθέσεις, όπως στο ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Η «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)» διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Απριλίου, ημέρα διεξαγωγής της δίκης, στις 8 το πρωί, συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρυσ. Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής) και στη συνέχεια, αντιφασιστική πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο μεταξύ, ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Ορφανός (Β Πειραιά) σχετικά, με το μείζον ζήτημα για την περιοχή του Κορυδαλλού,που προκύπτει από τη διεξαγωγή της δίκης για τη Χρυσή Αυγή στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών.

Ο κ.Ορφανός ρωτά αν υπάρχει κάποιο σχέδιο, που να εξασφαλίζει στο να μη διαταραχθεί η ομαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους, καθώς και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων και αν ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει κατάλληλο τον τόπο διεξαγωγής της δίκης στο κατάστημα των φυλακών. Επίσης, ρωτά σε περίπτωση που χαθούν ώρες μαθημάτων, όπως αναμένουν οι αρμόδιοι φορείς, με ποιο τρόπο και σε ποιο χρόνο θ” αναπληρωθούν ειδικά για τους μαθητές που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις;

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments