Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Συγνώμη Νετανιάχου στους Ισραηλινούς Άραβες

Συγνώμη Νετανιάχου στους Ισραηλινούς Άραβες

«Ξέρω ότι αυτά που είπα πριν από μερικές ημέρες προσέβαλαν τους Άραβες του Ισραήλ. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου και λυπάμαι για αυτό»

netaniaxou

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τους Άραβες Ισραηλινούς γιατί η έκκληση που είχε απευθύνει στους υποστηρικτές του την ημέρα των βουλευτικών εκλογών, την περασμένη Τρίτη, θεωρήθηκε ρατσιστική από τους αντιπάλους του.

«Ξέρω ότι αυτά που είπα πριν από μερικές ημέρες προσέβαλαν τους Άραβες του Ισραήλ. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου και λυπάμαι για αυτό«, είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε ένα βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

Φοβούμενος ότι οι ψηφοφόροι του θα έμεναν στα σπίτια τους αντί να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ο Νετανιάχου κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα αριστερές μη κυβερνητικές οργανώσεις ότι μεταφέρουν με λεωφορεία τους Άραβες Ισραηλινούς στα εκλογικά κέντρα για να τον καταψηφίσουν.

Ο Νετανιάχου κέρδισε τις εκλογές —μολονότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν το Λικούντ δεύτερο κόμμα  και αναμένεται ότι θα του δοθεί ξανά η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments