Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ”: Ανακοίνωση για τις καταγγελίες εναντίων συναδέλφων εκπαιδευτικών

“ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ”: Ανακοίνωση για τις καταγγελίες εναντίων συναδέλφων εκπαιδευτικών

Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς γινόμαστε αποδέκτες λυπηρών περιστατικών που συμβαίνουν σε σχολεία της περιοχής μας ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού έλαβε γνώση περιστατικών – καταγγελιών κατά συναδέλφων μελών του Συλλόγου μας, επισημαίνει τα εξής:

  1. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αλλά αντίθετα καταγγέλλουμε απερίφραστα, οποιοδήποτε γεγονός επιπόλαιων και αστήριχτων κατηγοριών κατά συναδέλφων, που φθάνουν μέχρι τη Δικαιοσύνη, το γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο και εκθέτουν ανεπανόρθωτα, εν πρώτοις, τους ίδιους τους καταγγέλλοντες. Είναι πραγματικά εξωφρενικό, γονείς να χρησιμοποιούν τα ίδια τους τα παιδιά ως «πολιορκητικό κριό», στον ιδιότυπο πόλεμο που έχουν κηρύξει με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στον παιδικό ψυχισμό.
  2. Καταγγέλλουμε κάθε ενέργεια που προσβάλλει την προσωπικότητα και το έργο των εκπαιδευτικών και των δημόσιων σχολείων, αβάσιμα και με προσωπική εμπάθεια, ξεχνώντας ρόλους και τη βασική αρχή της συνεργασίας, που πρέπει να διέπει όλους τους παράγοντες της σχολικής μονάδας, οι οποίοι διαμορφώνουν, αυτό το σχολικό περιβάλλον, το οποίο συμβάλλει στην εκμάθηση και ευημερία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  3. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι, πολλές φορές σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, επιτελούν με απόλυτο επαγγελματισμό, φροντίδα και ενδιαφέρον για τα παιδιά το εκπαιδευτικό τους έργο.
  4. Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας παρακολουθεί οποιαδήποτε εξέλιξη και θα σταθεί αρωγός, ηθικά και νομικά, αν χρειαστεί, στους συναδέλφους που γίνονται δέκτες αστήρικτων καταγγελιών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Επισημαίνουμε δε το αυτονόητο, ότι οποιοσδήποτε προσφεύγει στη Δικαιοσύνη θα πρέπει να το κάνει με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και γνώση των περιστατικών, άλλως μπορεί να βρεθεί και ο ίδιος στη δυσάρεστη θέση να κληθεί να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του.
  5. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναλάβουν ατομική και συλλογική δράση αντιμετωπίζοντας με παιδαγωγική ευθύνη τα όποια κοινωνικά φαινόμενα εμφανίζονται στο σχολείο τους και να αγνοήσουν όσους έχουν αναλάβει ρόλο «εισαγγελέα» βγάζοντας από τα τηλεπαράθυρα και το διαδίκτυο, αβίαστα ετυμηγορίες εις βάρος των εκπαιδευτικών.
  6. Τέλος καλούμε την πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας που διαχρονικά, απαξιώνει «λόγω κι έργω» στην κοινή γνώμη την προσφορά των εκπαιδευτικών, θεωρώντας τους συχνά ως την πηγή των προβλημάτων των σχολείων, να πάρει όλα εκείνα τα θεσμικά μέτρα ώστε να διασφαλίζεται το ήρεμο-παιδαγωγικό κλίμα που αρμόζει σ’ ένα δημόσιο σχολείο.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ – ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ – ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΚΙ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ  ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments