Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / «Συμμαχίες» για το Πάρκο Πυρσινέλλα – Βουλευτές και Ν.Ε. κομμάτων ενημερώνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων για τη διάταξη νόμου  

«Συμμαχίες» για το Πάρκο Πυρσινέλλα – Βουλευτές και Ν.Ε. κομμάτων ενημερώνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων για τη διάταξη νόμου  

%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82Από:Γιώργος Γκόντζος–Την ενεργοποίηση όλων επιζητεί και επιδιώκει ο Δήμος Ιωαννιτών, ώστε να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή η πρόταση Διάταξης Νόμου για το Πάρκο Πυρσινέλλα που επεξεργάστηκε ο Δήμος και έχει ήδη αποστείλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας παρέδωσε σε κάθε έναν από τους πέντε βουλευτές του νομού αντίγραφο του φακέλου της υπόθεσης που κατατέθηκε στο Υπουργείο, ενημερώνοντας τους για όλες τις έως σήμερα ενέργειες του Δήμου.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει κλιμακώσει την προσπάθεια του για πολιτική επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος του Πάρκου Πυρσινέλλα- Γιαννιώτικο Σαλόνι», όπως είπε ο κ. Μπέγκας κι έκανε γνωστό πως συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί κοινή συνάντηση των πέντε βουλευτών και του ιδίου, με τον Υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, «για να του παραδώσουμε  -για λόγους συμβολισμού-  και ιδιοχείρως τον φάκελο που κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Υπουργείου και να προσδιορίσουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίλυσης της υπόθεσης».

Παράλληλα ο Δήμαρχος έχει χθες και σήμερα  ξεχωριστές συναντήσεις στο γραφείο του (οι οποίες ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας) με τις Νομαρχιακές Επιτροπές όλων των κομμάτων της Βουλής, εκτός της Χρυσής Αυγής την οποία και δεν κάλεσε.  Στις συναντήσεις αυτές ο Δήμαρχος ενημερώνει για τις ενέργειες του Δήμου και το περιεχόμενο της προτεινόμενης Διάταξης Νόμου, ζητώντας και τη δική τους ενεργοποίηση ώστε να στηριχθεί από τα κόμματα η διάταξη νόμου και να υπερψηφιστεί από τη Βουλή.

Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του κύκλου συζητήσεων με τα κόμματα σε τοπικό επίπεδο, η Δημοτική Αρχή έχει αποστείλει αντίγραφο του φακέλου στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων στην Αθήνα.

«Επιδίωξη μας είναι το θέμα του Πάρκου Πυρσινέλλα να πάρει τη μέγιστη δημοσιότητα για να έχουμε γρήγορα αίσιο τέλος. Ενημερώνουμε  όλα τα δημοκρατικά κόμματα της Βουλής, έτσι ώστε όταν κατατεθεί το σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, να έχουμε μια ομόθυμη στάση όλων στη Βουλή και  να επιλύσουμε πολιτικά την υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του πάρκου», κατέληξε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments