Πέμπτη , 7 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Συμμετοχή της Μ. Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Συμμετοχή της Μ. Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Κ.Σ. ΝΑΤΟΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])-Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ετήσιας συνόδου της 63ης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (Κ.Σ.) του ΝΑΤΟ, ο οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι (6-9 Οκτώβριου). Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη, Χ. Καραγιαννίδης και Γ. Κυρίτσης, οι βουλευτές της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκης και Μ.Σαλμάς, ο Α. Λοβέρδος (ΔΗΣΥ), ο Σ. Δανέλλης (Το Ποτάμι) και Κωνσταντίνος Κατσίκης (ΑΝΕΛ).Σε ανακοίνωση του Γραφείου της Μερόπης Τζούφη(βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ), αναφέρονται τα εξής:

“Στα πλαίσια τηςΚ.Σ.εξετάστηκαν οι σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις, η οικονομική ανασυγκρότηση των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και τον δίκαιο επιμερισμό των αμυντικών βαρών μεταξύ των συμμάχων. Επίσης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στο κόστος της κλιματικής αλλαγής, την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, τη σταθερότητα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, την απειλή του κυβερνο-πολέμου, τη μετάβαση στο Αφγανιστάν, καθώς καιτην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση της ελληνικής αντιπροσωπείας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα σε επίπεδο επίσημων Εκθέσεων του ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα -σε σχετικό ψήφισμα που έγινε αποδεκτό από το Σώμα της Κ.Σ. – έγινε αναφορά στην ανάγκη αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτιών, όπως είναι οι πόλεμοι και οι κρίσεις ανά τον κόσμο, που προκαλούν τις τεράστιες μετακινήσεις πληθυσμών σε παγκόσμια κλίμακα.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments