Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό “Sharing and Reuse Awards of IT solutions”

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό “Sharing and Reuse Awards of IT solutions”

H Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να λάβει μέρος για δεύτερη φορά στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό “SharingandReuseAwards of IT solutions”  στον οποίο το 2017 κέρδισε το 4ο βραβείο “Certificate of Excellence” στην κατηγορία “περιφερειακό επίπεδο” μεταξύ 118 προτάσεων σε 4 κατηγορίες από χώρες της Ε.Ε.

Η βράβευση της Περιφέρειας Ηπείρου, ήταν και η μοναδική Ελληνική Πρόταση που έχει βραβευθεί στο ανωτέρω θεσμό.

Η Περιφέρεια σχεδιάζει να συμμετάσχει εκ νέου με τον βελτιωμένο “Οδηγό του Πολίτη”, με υπεύθυνο και πάλι τον κ. Νικόλαο Ντέμο, ο οποίος με απόφαση του Περιφερειάρχη και την έγκριση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας έχει αναλάβει τη σχεδίαση και υποστήριξη του δικτυακού τόπου του Οδηγού του Πολίτη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη,  που ήταν και είναι  επικεφαλής του έργου, σε δήλωσή της τονίζει: «Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στον ανωτέρω διαγωνισμό, αποτελούσε πρόκληση. Η βράβευση που έγινε δικαίωσε την προσπάθεια για ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων και  αποτέλεσε το ερέθισμα, ώστε και άλλες Περιφέρειες της χώρας να ζητήσουν ενημέρωση και παρουσίαση του “Οδηγού του Πολίτη”. Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον κ. Νίκο Ντέμο, προϊστάμενο του Τμήματος “Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη” της Δ/νσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

Οφείλω όμως να αναγνωρίσω και να ευχαριστήσω για τη καθοριστική συμβολή του τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλη Μιχελάκη, ο οποίος διευκόλυνε και συνεχίζει να διευκολύνει τον κ. Ντέμο στο έργο του και ιδίως με την έγκριση της συμμετοχής του στον Διαγωνισμό. Είμαι βέβαιη πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και η Περιφέρεια Ηπείρου θα δώσει για μια ακόμη φορά το παρών της στον μεγάλο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, τιμώντας και προβάλλοντας την Ήπειρο και την Ελλάδα, αποδεικνύοντας παράλληλα πως υπάρχει ένα επιστημονικό δυναμικό στο Δημόσιο Τομέα με διάθεση προσφοράς, γνώσεις και ιδέες που μπορούν να τις υλοποιήσουν και πέραν των στενών υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων αν έχουν την κατάλληλη στήριξη και ενθάρρυνση της Διοίκησης. Το αποτέλεσμα τέτοιων δράσεων, καταλήγει προς όφελος των πολιτών και του Δημοσίου μέσω της απλούστευσης διαδικασιών και εξοικονόμησης πόρων, όπως συμβαίνει και με τον Οδηγό του Πολίτη».

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ οι εξοπλισμοί Πυροσβεστικής Ηπείρου και Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου

Ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση  των δομών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου σηματοδοτεί η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» δύο νέων πράξεων. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης  και σε αυτές περιλαμβάνεται η προμήθεια οχημάτων και ειδικού επιχειρησιακού εξοπλισμού για την υποστήριξη και ενίσχυση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για τις πράξεις:

  • «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.000.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος

Η πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια πέντε υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων παντός εδάφους, 4×4, χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού και πέντε Ειδικών Διασωστικών Οχημάτων τύπου Van, εξοπλισμένων με διασωστικό και λοιπό εξοπλισμό.

  • «Προμήθεια επιβατηγών οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.042.528 ευρώ και φορά υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου

Η πράξη περιλαμβάνει την:

  1. Προμήθεια επιβατηγών οχημάτων:

– 28 πετρελαιοκίνητα ημιφορτηγά οχήματα διπλής καμπίνας

– 2 εννιαθέσια πολυμορφικά επιβατικά οχήματα τύπου Van.

  1. Προμήθεια οχημάτων και πλεούμενων μέσων ειδικού σκοπού συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού πυρόσβεσης για τα οχήματα. Ειδικότερα:

– 1  βυτιοφόρο-υδροφόρο όχημα 10 tn.

– 1 αυτοκινούμενο όχημα τύπου τροχόσπιτο

– 1 όχημα ειδικής χρήσης (UTV)

– 1 αερόστρωμνο επιβατικό σκάφος  (Hovercraft)

– 1 ταχύπλοο σκάφος με προπέλα (Airboat)

– Υπερκατασκευές Πυρόσβεσης για έξι από τα υπό προμήθεια ημιφορτηγά 4Χ4 (DoubleCab).

  1. Προμήθεια Ειδικού Επιχειρησιακού Εξοπλισμού, που αποτελείται από:

– Εξοπλισμός Πυρόσβεσης, Έρευνας και Διάσωσης.

– Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στόλου για τα οχήματα και τα μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας.

– Δίκτυο Ασύρματων Επικοινωνιών VHF-UHF

– Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος (ΗΖ) μεγάλης ισχύος και συστήματα αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) για τις ανάγκες του διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου

– Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος για τις ανάγκες υδατοφράγματος.

– Εξοπλισμό για την προσθήκη δυνατότητας πυρόσβεσης σε υφιστάμενο πλωτό μέσο της Πολιτικής Προστασίας

– Εξοπλισμός ποτάμιου πλωτού μέσου και εξωλέμβια μηχανή

– Βασικός εξοπλισμός υπαίθριας εγκατάστασης για τη προσωρινή φιλοξενία πληγέντων από μεγάλης έκτασης φυσική καταστροφή.

– Εξοπλισμός Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας για το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου

– Μέσα Επιτήρησης (Θερμικά Κυάλια και drones)

– όχημα μεταφοράς εξοπλισμού

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments