Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο 5ο Διεθνές Συνέδριο τεχνολογιών νερού και περιβαλλοντικής παρακολούθησης WATEC 2015 (Τελ Αβίβ 12-15 Οκτωβρίου 2015)

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο 5ο Διεθνές Συνέδριο τεχνολογιών νερού και περιβαλλοντικής παρακολούθησης WATEC 2015 (Τελ Αβίβ 12-15 Οκτωβρίου 2015)

ΤΕΛ ΑΒΙΒ Α (1)ΤΕΛ ΑΒΙΒ Β

 

H Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη εκπροσώπησε την Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου στην 8η Διεθνή Έκθεση και στο 5ο Διεθνές Συνέδριο τεχνολογιών νερού και περιβαλλοντικής παρακολούθησης WATEC 2015, που έγινε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ από 12-15 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο και η έκθεση διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Ισραηλινής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Ισραηλινού Υπουργείου Οικονομικών, του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ισραηλινού Ινστιτούτου Εξαγωγών και Διεθνών Σχέσεων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κορυφαίοι φορείς τεχνολογιών του χώρου απ΄ όλο τον κόσμο, οργανισμοί διαχείρισης νερού και λυμάτων, ερευνητικοί φορείς και ινστιτούτα.

Ειδικότερα τα αντικείμενα, τόσο του συνεδρίου όσο και της έκθεσης, αφορούσαν στην επεξεργασία του νερού και την επαναχρησιμοποίηση του, τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες ύδρευσης και αποχέτευσης, τις τεχνολογίες παρακολούθησης και εξοικονόμησης νερού και τις τεχνολογίες διαχείρισης αποβλήτων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η κα Καλογιάννη- η οποία συνοδευόταν  από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ιωάννη Παπαγιάννη και Βασίλη Κατόπη- συναντήθηκε με στελέχη των ισραηλινών εταιρειών διαχείρισης νερού, λυμάτων και απορριμμάτων και επισκέφθηκε τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις.

 

Μεταξύ των δύο πλευρών ανταλλάχθηκαν απόψεις, από τις αντίστοιχες εμπειρίες διαχείρισης νερού και αποβλήτων και συμφωνήθηκε η προώθηση της προοπτικής μιας αμφίπλευρης συνεργασίας.

 

Η κ. Καλογιάννη τόνισε: «Στόχος μας είναι η αξιοποίηση κάθε δυνατής συνεργασίας, στον τομέα της διαχείρισης του νερού και των αποβλήτων, προκειμένου η Περιφέρειά μας να καταστεί διεθνές πρότυπο στον τομέα του περιβάλλοντος. Οι επαφές μας στο Ισραήλ, η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας με τους εκεί τοπικούς φορείς και η εγκατάσταση μιας αμφίπλευρης και μακροπρόθεσμης συνεργασίας με κάποιες από τις σημαντικότερες τεχνολογίες του χώρου, αποτελούν εγγυήσεις και πλεονεκτήματα για την κατάκτηση των περιβαλλοντικών προτύπων που με μόχθο επιδιώκουμε για την Περιφέρεια Ηπείρου. Παράλληλα η Περιφέρεια βρίσκεται πάντα στη διάθεση κάθε φορέα ή Αρχής (Δήμους, Φορείς Διαχείρισης, Δημοτικές Επιχειρήσεις και τις Βιομηχανικές και Βιοτεχνικές Εγκαταστάσεις της Περιφέρειας μας), που επιθυμούν τη συνεισφορά και τη συνδρομή της για την υλοποίηση κάθε έργου που αναβαθμίζει την Περιβαλλοντική Προστασία του τόπου μας».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments