Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών της Πρέβεζας στην πρόληψη πυρκαγιών

Συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών της Πρέβεζας στην πρόληψη πυρκαγιών

–Από Χάρης Δάφλος–Η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών (μέσω της κινητοποίησης των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των λοιπών αιρετών) στο θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών, ήταν το βασικό ζητούμενο της συνάντησης που είχαν στο Δημαρχείο της Πρέβεζας  ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ Ηπείρου Ευθύμης Γεωργακόπουλος  και ο υποδιοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Αθανάσιος Μικρούλης με την συμμετοχή  του Δημάρχου  Χρήστου Μπαϊλη, των αντιδημάρχων κ. Σαραμπασίνα και Ματέρη, των εκπροσώπων του ΟΠΕΚΕ κυρίων Πάνη και Παπαδημητρίου, του προϊσταμένου της Δασικής Υπηρεσίας κ. Κορμέντζα, μελών της ΛΕΚ και προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο κ. Γεωργακόπουλος  παίρνοντας καταρχήν τον λόγο  υπογράμμισε ότι  στόχος της συνάντησης είναι η ενημέρωση να φτάσει σε όλους τους κατοίκους των χωριών προκειμένου να περιοριστούν τα  φαινόμενα των πυρκαγιών  οι οποίες πέραν της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκαλούν, έχουν μεγάλο κόστος για το κράτος και κατ΄επέκταση για τους πολίτες αλλά και για τους ίδιους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αφού  συνδέονται πλέον άμεσα με το καθεστώς των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι δυνατότητες που υπάρχουν πλέον, όπως ανέφερε τόσο ο κ. Γεωργακόπουλος όσο και ο κ. Κορμέντζας αλλά  και οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ, για τον εντοπισμό εκείνων που προκαλούν τις πυρκαγιές ανάβοντας ανεξέλεγκτα και κατά παράβαση της νομοθεσίας  φωτιές στο ύπαιθρο είναι  μεγάλες κι έτσι ελαχιστοποιούνται τα περιθώρια ατιμωρησίας.

Η αυστηροποίηση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξάλλου η οποία ορίζει ότι οι εκτάσεις που  καίγονται χαρακτηρίζονται αναδασωτέες και παύουν πλέον να είναι βοσκότοποι με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κτηνοτρόφους φέρει όλους – και πολύ περισσότερο τους ίδιους τους παραγωγούς  ενώπιον αυξημένων ευθυνών.

Όπως από όλους διευκρινίστηκε τα δεδομένα  έχουν αλλάξει  κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να  γίνει κατανοητό.

Ο  Δήμαρχος Πρέβεζας  από την πλευρά του τόνισε  ότι ο Δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί  για να συμβάλλει το έργο της υπηρεσίας ενώ και οι Πρόεδροι από την πλευρά τους κατέθεσαν  προβληματισμούς και έθεσαν υπόψη των αρμοδίων και τα ζητήματα που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν κυρίως σε ό,τι αφορά τους καθαρισμούς της βλάστησης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments