Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Συμπαραστάτη του Δημότη επιλέγει ο Δήμος Ιωαννιτών  

Συμπαραστάτη του Δημότη επιλέγει ο Δήμος Ιωαννιτών  

dhmarxeioΑπό:Γιώργος Γκόντζος

 

Στην πλήρωση της θέσης του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών και προκειμένου να γίνει αυτό, δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική προκήρυξη που υπογράφεται από το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα.

Όπως τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος: «είναι πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής να  προχωρήσει στο Δήμο Ιωαννιτών, για πρώτη φορά,  στην εφαρμογή ενός θεσμού που λειτουργεί σε όφελος του δημότη. Ενός θεσμού που θεσμοθετήθηκε με τον ‘Καλλικράτη’ για να βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τις υπηρεσίες του Δήμου και των νομικών του προσώπων, στις σχέσεις τους με τον πολίτη,  κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους. Θεωρούμε πως ο Συμπαραστάτης του Δημότη είναι ένα απαραίτητο ‘εργαλείο’ που αρμόζει και πρέπει να υπάρχει σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο».

Η επιλογή του προσώπου, εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, που θα στελεχώσει το γραφείο του θεσμού αυτού για το Δήμο Ιωαννιτών, θα γίνει απ’ ευθείας από το Δημοτικό Συμβούλιο με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του.

Η συνεδρίαση στην οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων θα προβεί στην επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:30.

Με την προκήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ιωαννιτών, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο  να υποβάλει προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου – μέχρι την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00 –  δήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της εν λόγω θέσης καθώς και βιογραφικό σημείωμα με στοιχεία επικοινωνίας.

Η θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης το 2010 με το νόμο του «Καλλικράτη», εισήγαγε στη διάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη δυνατότητα διαμεσολαβητικής επίλυσης των προβλημάτων που ανακύπτουν από την κακοδιοίκηση κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων των δημοτικών υπηρεσιών.

Όπως προβλέπει ο νόμος, ο Συμπαραστάτης «δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα».

Οι προϋποθέσεις, ο ρόλος, οι αρμοδιότητες, τα καθήκοντα, καθώς και τα κωλύματα ή ασυμβίβαστα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, προβλέπονται στα άρθρα 14, 77 και 93 του συγκεκριμένου  νόμου, ενώ η θητεία του Συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments