Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Συνάντηση Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Ιταλό Πρέσβη- Τη Χριστίνα Βαγενά, μια σημαντική Γιαννιώτισα, βράβευσε ο Δήμος Ιωαννιτών

Συνάντηση Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Ιταλό Πρέσβη- Τη Χριστίνα Βαγενά, μια σημαντική Γιαννιώτισα, βράβευσε ο Δήμος Ιωαννιτών

%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b2%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%ac-2%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b2%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%ac-1%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%83%ce%b2%ce%b7%cf%82Από:Γιώργος Γκόντζος–Τον Πρέσβη της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Luigi Marras, υποδέχθηκε  χτες το απόγευμα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και συζήτησαν τους βασικούς άξονες ανάπτυξης μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της περιοχής των Ιωαννίνων και της Ιταλίας. Τον Ιταλό Πρέσβη συνόδευε η Γιαννιώτισα Χριστίνα Βαγενά, Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπ. Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, την οποία βράβευσε ο Δήμος Ιωαννιτών για την προσφορά της στην περιοχή.

«Η εξωστρέφεια της πόλης μας, η ανάπτυξη της διπλωματίας των πόλεων, αποτελεί στρατηγικό μας στόχο και την επιδιώκουμε συστηματικά», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ιταλού πρέσβη, ενώ σημείωσε πως οι επισκέψεις σημαντικών προσωπικοτήτων στο Δημαρχείο βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Μπέγκας είπε ότι με τον Ιταλό πρέσβη άνοιξε μα πρώτη κουβέντα όπου «και οι δύο πλευρές εντοπίσαμε πολλά πεδία όπου μπορούμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας». Τουρισμός, πολιτισμός, επιχειρηματικότητα, προώθηση τοπικών προϊόντων, ήταν από τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ιταλικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε σημαντική και πολύ ευχάριστη για τον ίδιο τη σημερινή μέρα γιατί – όπως είπε-ανακάλυψε  ότι υπάρχουν  ευρεία πεδία συνεργασίας με την περιοχή. «Έχετε μια πόλη καταπληκτική και με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης», είπε ο κ. Marras   απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Ιωαννίνων.

Οι δύο πλευρές, μετά από αυτή την πρώτη συνάντηση γνωριμίας,  συμφώνησαν να επανέλθουν σύντομα σε νέες συζητήσεις με εξειδικευμένη ατζέντα θεμάτων, για την προώθηση της συνεργασίας.

Βράβευση μιας σημαντικής Γιαννιώτισας

Την Γιαννιώτισα στην καταγωγή, κ. Χριστίνα Βαγενά,  Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπ. Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, βράβευσε ο Δήμος Ιωαννιτών έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας απένειμε στην κ. Βαγενά τιμητική διάκριση,  τόσο για την απαράμιλλη συνεισφορά της στην προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών να στηρίξει τις κοινωνικές δομές της περιοχής (παιδικά χωριά SOS), όσο και για την συνεισφορά της σε θέματα εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων, με στόχο την προβολή και την ανάδειξη των Ιωαννίνων ως αξιόλογο πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό για τη χώρα.

Ο Δήμαρχος μίλησε για τη γνωριμία με την κ. Βαγενά, για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε και προσφέρει μέσα από τη θέση της στις προσπάθειες εξωστρέφειας του Δήμου και αναφέρθηκε στη συνεισφορά της για την πραγματοποίηση της έκθεσης της Γιαννιώτικης Αργυροχοΐας στη Ρωσία, «μια υπόθεση που την πήρε κυριολεκτικά επάνω της μόλις της μίλησα για την προσπάθεια μας», όπως είπε ο κ. Μπέγκας.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γκόγκος απένειμε την πλακέτα του επίτιμου μέλους του Πνευματικού Κέντρου στην κ. Βαγενά, κάνοντας λόγο για τη συνεργασία και τη συνεισφορά της στον τομέα του πολιτισμού.

Η κ. Βαγενά παρέλαβε την τιμητική διάκριση πολύ συγκινημένη, κατά-χειροκροτούμενη ανάμεσα σε φίλους, συγχωριανούς από τον τόπο καταγωγής, το Δροσοχώρι, και παλιές συμμαθήτριες από το σχολείο των Ιωαννίνων όπου φοίτησε.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί η βράβευση προέρχεται από την πόλη μου, από δω όπου έζησα τα σχολικά μου χρόνια. Έφυγα για πολλά χρόνια. Αλλά με την καρδιά μου δεν έφυγα ποτέ από δώ. Ο δεσμός μου μ’ αυτόν τον τόπο δεν διακόπηκε ποτέ, γιατί φέρω μέσα μου τον τόπο μου με περηφάνια», δήλωσε συγκινημένη η κ. Βαγενά.

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments