Πέμπτη , 7 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση εργασίας εμπειρογνωμόνων του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge της Βεστφαλίας με τον Δήμο Ζαγορίου

Συνάντηση εργασίας εμπειρογνωμόνων του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge της Βεστφαλίας με τον Δήμο Ζαγορίου

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ζαγορίου συνάντηση εκπροσώπων του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge της Βεστφαλίας και του Γεωπάρκου Βίκου Αώου με τον Δήμαρχο και εκπροσώπους του Δήμου Ζαγορίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών, όπως η περαιτέρω ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και πληροφοριών προς τους επισκέπτες της περιοχής, η  προώθηση τυποποιημένων τοπικών προϊόντων από το Ζαγόρι προς την Γερμανία (μέλι, ιπποφαές, τσάι, ρίγανη, όσπρια κ.α.) καθώς και η δυνατότητα Αδελφοποίησης του Δήμου Ζαγορίου με τους Δήμους του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge της Βεστφαλίας.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Δήμαρχο Ζαγορίου κ. Γ. Σουκουβέλο , τον αντιδήμαρχο Τουρισμού- Πολιτισμού κ. Ι. Τσαπάρη , τους εκπροσώπους της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ και του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου, παραβρέθηκαν και παραγωγοί τοπικών προϊόντων από το Ζαγόρι, οι οποίοι και ενημέρωσαν την Γερμανική αντιπροσωπεία για τα προϊόντα και τις ιδιότητές τους ,σε σχέση με τον τόπο και τρόπο  παραγωγής τους.

Από πλευράς Γερμανίας στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge κκ  DetlefLins και GeorgSchmitz, ο διευθυντής της ΟΤΔ LEADER της περιοχής Sorpesee κ. Morgenbrod Lars και εκ μέρους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η κα Gabriela Scheiner.

 

Νωρίτερα, οι εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό , είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν, συνοδευόμενοι από στελέχη του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου,  ενδεικτικά σημεία ενδιαφέροντος του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του Δήμου Ζαγορίου και του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου (τοπία, μνημεία, παραδοσιακούς οικισμούς) και να σχηματίσουν μια ικανοποιητική εικόνα για την περιοχή και τις ιδιαίτερες αξίες της.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας εμπειρογνωμόνων του Φυσικού Πάρκου Πάρκο Sauerland-Rothaargebirge στην Ήπειρο με σκοπό τη σύναψη συνεργασίας του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου, και της διαχειριστικής Αρχής του, που είναι η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, με το Φυσικό Πάρκο Sauerland-Rothaargebirge της Βεστφαλίας.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, με δήλωσή του, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες για την εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την διερεύνηση δυνατοτήτων για περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα, η προώθηση των τοπικών προϊόντων του Ζαγορίου  σε καταστήματα τροφίμων των Δήμων του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge της Βεστφαλίας.

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments