Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση εργασίας εμπειρογνωμόνων του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge Βεστφαλίας, του Δήμου Κόνιτσας και του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου με σκοπό τη σύναψη συνεργασίας

Συνάντηση εργασίας εμπειρογνωμόνων του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge Βεστφαλίας, του Δήμου Κόνιτσας και του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου με σκοπό τη σύναψη συνεργασίας

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα συνάντηση εργασίας εμπειρογνωμόνων του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge Βεστφαλίας, του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου και του Δήμου Κόνιτσας με σκοπό τη σύναψη συνεργασίας με την χρήση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών μέσων στο πλαίσιο της ανάπτυξης συνεργασιών του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου με φορείς και Δήμους παρόμοιων περιοχών από την Ελλάδα και από άλλες χώρες.

Η αποστολή αυτή έρχεται ως συνέχεια δύο προηγούμενων που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2018 και 2019 στην Ελλάδα (Δήμοι Ζαγορίου και Κόνιτσας) και στην Γερμανία αντίστοιχα.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων η ανάπτυξη κοινών διακρατικών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER, η ανάπτυξη κοινών έργων μέσω του Προγράμματος ERASMUS, η διερεύνηση περαιτέρω δυνατοτήτων χρηματοδότησης, η προώθηση τοπικών προϊόντων και άλλα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ξενάγηση στην Γέφυρα του Βοϊδομάτη, στην Γέφυρα Κόνιτσας και σε άλλα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της περιοχής.

Η συνάντηση εργασίας έγινε με τη συνεργασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Από πλευράς Γερμανίας συμμετείχαν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge κ.κ.  DetlefLins και GeorgSchmitz, ο διευθυντής της ΟΤΔ LEADER της περιοχήςSorpesee κ. Morgenbrod Lars,  εκ μέρους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η κα Gabriela Scheiner. Από πλευράς της Ελλάδας συμμετείχαν, εκ μέρους του Δήμου Κόνιτσας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Λαζογιάννης και εκ μέρους του Γεωπάρκου Βίκου  – Αώου ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής «Ήπειρος Α.Ε» κ. Γεράσιμος Παπαηλίας και ο κ. Χαριτάκης Παπαϊωάννου.

Θερμές ευχαριστίες για την προσφορά τοπικών προϊόντων στους ντόπιους παραγωγούς:κ. Ευάγγελο Κυρίτση, «Ιπποφαές – Ελιξήριο» του κ. Φίλιππου Μπάρμπα, Αγρόκτημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων «Παπαγεωργίου» των κ. Αστέριου και Ηφαιστίωνα Παπαγεωργίου, εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων «Μαρμελωδία» της κυρίας Ελένης Παπαμιχάλη.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments