Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση Θωμά Μπέγκα με τον πρόεδρο της εταιρίας Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.

Συνάντηση Θωμά Μπέγκα με τον πρόεδρο της εταιρίας Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε., Νικόλα Χαραλάμπους, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, Σπύρο Σουρέλη και του Γραμματέα της, Στάθη Σιούτη, είχε ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης και του κ. Χαραλάμπους.

Σε αυτή ο πρόεδρος της εταιρίας ενημέρωσε τον κ. Μπέγκα για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στην κατεύθυνση ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα.

Ο κ. Χαραλάμπους επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρίας του να επενδύσει στα Γιάννενα, κάτι που είχε κάνει γνωστό και επί Δημαρχίας του κ. Μπέγκα, οπότε και υπήρξε στενή συνεργασία επί του θέματος, ευχαριστώντας τον μάλιστα για τις ενέργειες που είχε κάνει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία απέδειξε στην πράξη τον ενδιαφέρον της να στηρίξει αυτή την προοπτική.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Δημοτική μας Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος είχαν ενδιαφερθεί για το θέμα επικοινωνώντας, τόσο δια ζώσης όσο και μέσω επιστολών, με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου προκειμένου να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να καταστεί εφικτή η αδειοδότηση υδατοδρομίου σε λιμναίο περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική μας Αρχή Ιωαννίνων είχε θέσει επανειλημμένα και από την αρχή της θητείας μας, το θέμα του υδατοδρομίου στις εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Υποδομών, ενώ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι τα θέματα των υδατοδρομίων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας μάλιστα είχε κατατεθεί η πρόταση δημιουργίας Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου, η οποία θα καθιστούσε πιο ευέλικτη τη διαδικασία αδειοδότησης.

Ο κ. Μπέγκας επανέλαβε πως θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα, καθώς αποτελεί έναν ακόμα μοχλό ανάπτυξης και απαραίτητο «εργαλείο»  για την περαιτέρω εξέλιξη της επικοινωνίας της πόλης μας με άλλες περιοχές, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου δικτύου μεταφορών και επικοινωνιών μαζί με την αναβάθμιση του αεροδρομίου και τους δύο μεγάλους οδικούς άξονες, κάτι που αποτέλεσε στρατηγική πολιτική επιλογή της Δημοτικής μας Αρχής στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Τέλος, επισήμανε ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην κατεύθυνση αυτή, ευχαριστώντας τον κ. Χαραλάμπους για την ενημέρωση.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments