Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συνάντηση με το Σπύρο Μερκούρη και Ηπειρώτες της Αθήνας

Συνάντηση με το Σπύρο Μερκούρη και Ηπειρώτες της Αθήνας

44

Συμμετοχή στη διημερίδα για τα «30 Χρόνια Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης»

 Συνάντηση με το Σπύρο Μερκούρη τον Διευθυντή του «Αθήνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985» και τέως Πρόεδρος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών, είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος και Βάσω Μέγα.

Στη συνάντηση έγινε εκτενή συζήτηση για την προετοιμασία των Ιωαννίνων στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και αντηλλάγησαν απόψεις, με τον Σπύρο Μερκούρη να υποστηρίζει πως τα Ιωάννινα και η Ήπειρος έχουν πολλά πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιήσουν στη διεκδίκηση.

Εν τω μεταξύ σήμερα και αύριο η αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων συμμετέχει στη διημερίδα με θέμα «30 Χρόνια Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης», η οποία πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στην Αθήνα, με τη στήριξη του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Ιδρύματος «Θεοχαράκη».

Η διημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή του ότι αυτό το μήνα (Ιούνιος) συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ο μεγαλύτερος οργανωμένος πολιτιστικός θεσμός της Ευρώπης και ο μακροβιότερος.

Στη διημερίδα συμμετέχουν προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και συντονιστές και διευθυντές παλαιότερων Πολιτιστικών Πρωτευουσών που θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.

Δύο σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα

Παράλληλα με τη συμμετοχή στη διημερίδα, πρόκειται αύριο να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα δύο σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου και της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου.

-Συνάντηση με Ηπειρώτες δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται σε ΜΜΕ του κέντρου, ώστε να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο την «επικοινωνία» της διεκδίκησης.

-Συνάντηση με Ηπειρώτες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, πολιτικούς κ.λ.π. που οργανώνεται από τον Λευτέρη Γείτονα, τον Θεόδωρο Παπαγιάννη και τον Λαοκράτη Βάσση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των «Εκπαιδευτηρίων Γείτονα» και εντάσσεται στην προσπάθεια επίτευξης «πανηπειρωτικής πανστρατιάς» στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments