Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση στην Τ.Κ. Ζίτσας για την ορθή διαχείριση των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Συνάντηση στην Τ.Κ. Ζίτσας για την ορθή διαχείριση των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

DSC01147Να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν  όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό αγροτών – παραγωγών στην ορθή Διαχείριση των Κενών Πλαστικών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών  Προϊόντων αποφάσισαν σε συνάντηση που είχαν στην Τ.Κ. Ζίτσας   οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμος, Υπηρεσίες, Καταστήματα).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (06/06/2017) παρουσία της  Γεωπόνου, Δ/ντριας του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας Φραντζέσκας Υδραίου, και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, ο Αντιδήμαρχος  Περικλής Γρίβας,   ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Δεβέκος, ο Προϊστάμενος του  Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων Χρήστος Ρούκος, ο Γεωπόνος του Γεωργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Βασίλης Θεοδωράκης, η οινολόγος της ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. Ελένη Σίντου και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ζίτσας Περικλής Νούλης.

Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο  της προσπάθειας για πληρέστερη ενημέρωση που είχε ξεκινήσει ο Δήμος Ζίτσας τον περασμένο Μάρτιο με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών  προκειμένου να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία για να αμβλυνθούν τα προβλήματα που προκύπτουν στο περιβάλλον από τη διασπορά των άδειων πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

  «Με αργά αλλά σταθερά βήματα και όλοι μαζί, εκτιμώ πως μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και να ευαισθητοποιήσουμε μεγάλη μερίδα παραγωγών» ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας και επανέλαβε πως ο Δήμος θα συνδράμει τα μέγιστα για τη διάδοση της φιλοπεριβαλλοντικής αυτής δράσης που έχει και οικονομικά οφέλη για τους παραγωγούς.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments