Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ- ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ- ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αλλά και το νέο τοπίο που διαμορφώνει η πρόθεση της Κυβέρνησης της ΝΔ να δρομολογήσει, μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις (άρθρα179-181.) που περιλαμβάνονται στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, την ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών των Δήμων.

Η παράδοση σε ιδιώτες – εργολάβους, υπηρεσιών των Δήμων όπως η καθαριότητα, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός κλπ αποτελεί ευθεία βολή στον κοινωνικό  χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαταράσσει την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων και δεν διασφαλίζει καλύτερες ούτε φθηνότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έκαναν γνωστή στους εργαζόμενους των Δήμων του Νομού Ιωαννίνων, την θέση,  ότι η τεράστια υποστελέχωση που υπάρχει σε όλους τους οργανισμούς ΤΑ(στο Δ. Ιωαννιτών  για παράδειγμα, από το 2011 συνταξιοδοτήθηκαν πάνω από 200 εργαζόμενοι, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί), αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς του Κοινωνικού κράτους , πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον σχεδιασμό μόνιμων προσλήψεων , τουλάχιστον με τον κανόνα 1πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση (όπως είχε πετύχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ).

Στην συζήτηση υπενθυμίστηκε επίσης η προσπάθεια που έγινε με την προκήρυξη 3Κ (για τους 8.500 περίπου μόνιμους εργαζόμενους πανελλαδικά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες ), ενώ η αντιπροσωπεία μας ενημερώθηκε και για μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν τους εργαζόμενους (Βαρέα και ανθυγιεινά, αυταρχικές συμπεριφορές, εργαζόμενοι στα προγράμματα της κοινωφελούς   κλπ).

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ , αφού εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της στους αγώνες των εργαζομένων της ΤΑ για την απόσυρση των άρθρων που «αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής και ανοίγουν τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών της ΤΑ -χωρίς καν την υποχρέωση για αιτιολογημένη απόφαση από την πλευρά των Δήμων- δήλωσε ότι θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον σύλλογο τόσο για τα γενικά ζητήματα , όσο και για τα ιδιαίτερα προβλήματα των εργαζομένων στο Νομό μας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments