Πέμπτη , 14 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) με τον Διευθυντή του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΟΑΕΔ

Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) με τον Διευθυντή του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΟΑΕΔ

20170824_114012Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Την Πέμπτη, 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του ΟΑΕΔ, μεταξύ του Διευθυντή του Τμήματος κ. Φωκά Πανούλα και της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη. Κατά τη συνάντηση, η Βουλευτής ζήτησε ενημέρωση για τη γενική λειτουργία του ΟΑΕΔ, καθώς και για τα τρέχοντα Προγράμματα, αλλά και για αυτά που θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ.Φ. Πανούλας ανέφερε, αρχικά, ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερα προγράμματα, το καθένα σε διαφορετικό στάδιο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για την επιχορήγηση απασχόλησης 1.295 ανέργων ηλικίας 25-29 ετών, το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης προσφυγικών ροών για 1.639 θέσης πλήρους απασχόλησης για ανέργους άνω των 18 ετών, το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 17 Δήμους της χώρας, για 3.494 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς και ένα Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας. Στη συνέχεια, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ηπείρου, απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτού, τόνισε ότι εντός του προσεχούς δεκαημέρου θα «τρέξει» και το πρόγραμμα που αφορά στη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, καθώς και σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών).Όσον αφοράστο πρόγραμμα για τα ΑμεΑ, σχολίασε ότι βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής της ΚΥΑ, ενώ, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, ανέφερε ότι το πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών στον ιδιωτικό τομέα δεν είχε μεγάλη απορροφητικότητα, σε αντίθεση με το πρόγραμμα για τους νέους, το οποίο υπερκαλύφθηκε. Παράλληλα, ενημέρωσε τη Βουλευτή για την επικείμενη πρόσληψη 360 εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ Πανελλαδικά, περίπου δέκα εκ των οποίων στην Ήπειρο.

Η Μερόπη Τζούφη, μετά την ενημέρωση που είχε, δήλωσε, πρώτα απ’ όλα,ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την επικείμενη έναρξη του προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους άνω των 55 ετών σε δημόσιους οργανισμούς και ΟΤΑ, καθότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα που τους λείπουν, προκειμένου να βγουν στη σύνταξη, ιδιαίτερα, μάλιστα, αφού συνέβαλε στην έναρξή του, με επίκαιρη ερώτησή της προς την Υπουργό Εργασίας. Εξέφρασε, παράλληλα,τους προβληματισμούς της και την αγωνία της για το κατά πόσο οι διαδικασίες επιλογής ανέργων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, μέσω των διαφόρων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, γίνονται με όρους διαφάνειας και με συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα ύπαρξης συγκεκριμένων κριτηρίων στα προγράμματα που θα βγουν για ΑμεΑ, ώστε να εξασφαλιστεί η δίκαιη επιλογή των ανέργων αυτής της κατηγορίας.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments