Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση της Μ.Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ)με τη Διοίκηση, εκπροσώπους των ιατρών και προσωπικό του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα»,ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Συνάντηση της Μ.Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ)με τη Διοίκηση, εκπροσώπους των ιατρών και προσωπικό του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα»,ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

20170902_121858Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Η βουλευτής Ιωάννινων  του ΣΥΡΙΖΑΜερόπη Τζούφη,ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επισκέψεών της σε δομές υγείας των Ιωαννίνων, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Γ.Χατζηκώστα», κ. Καρβούνη, στην οποία συμμετείχαν, η Διευθύντρια Διοικητικού-Οικονομικού κ. Κωστή, η Προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Βασιλείου,η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών κ. Μανατάκη, τα μέλη του Δ.Σ κ. Ζερβού και κ. Μπαφατάκη (ωςεκπρόσωπος των γιατρών) και ο πρόεδροςτου συλλόγου εργαζομένων κ. Αλαντάσση.

Κατά τη συζήτηση, τέθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του νοσοκομείου,καθώς και τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Αρχικά, η βουλευτής τόνισε τη σημασία μιας τέτοιας ευρείας σύσκεψης ώστε να υπάρξει καλύτερη αποτύπωση των προτεραιοτήτων του νοσοκομείου, ενόψει και του επικείμενου Συνεδρίου Περιφερειακής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο και όπου – μεταξύ άλλων – θα συζητηθεί ηανάπτυξη των υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό και συνυπολογίζοντας πως τα νοσοκομείαπαίζουν σημαίνοντα ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της ΒΔ Ελλάδας, η βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη της ιεραρχημένης καταγραφήςτων πιο σημαντικών αναγκών και ζητημάτων ώστενα γίνει εφικτή τόσο η βελτίωσητωνπαρεχόμενωνπρος τους πολίτες υπηρεσιών, όσοκαι να υπάρξει ουσιαστικήσυμβολή στην ανάπτυξη της περιοχής.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν μια σειρά από ζητήματα, όπως η ανανέωση του ιατροτεχνολογικούεξοπλισμού, η ενεργειακή αναβάθμιση, ο επανασχεδιασμός κάποιων παρεχόμενων υπηρεσιών, η αναμόρφωση των οργανισμών και η αιτιολογημένη ενίσχυση των προϋπολογισμών τους, με βάσει τον «θεραπευόμενο» πληθυσμό, ο οποίος είναι πολύ ευρύτερος του πληθυσμού του νομού και της περιφέρειας. Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό του ακτινολογικού εργαστηρίου, το οποίοεξυπηρετεί ανάγκες όλων των κλινικών, όπως επίσης και την τεχνική βελτίωση για την ασφαλή μετακίνηση των ασθενών στο χειρουργείο. Επίσης, έγινε λόγοςγια την ανάγκη άμεσης στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό κρίσιμων κλινικών και εργαστηρίων, καθώς και την επικείμενη πρόσληψη προσωπικού για τη σίτιση, την καθαριότητα και τη φύλαξη με δημόσια προκήρυξη και νομοθετημένη μοριοδότηση.

Η βουλευτής Ιωαννίνων δεσμεύτηκε για την τακτική επικοινωνία με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ώστε να αντιμετωπιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ήδη υπάρχοντα ζητήματα, αλλά και να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόποτα διάφορα προβλήματα που θα προκύπτουν στο μέλλον.Αναφέρθηκε,επίσης, στην ανάγκη υλοποίησης της κεντρικής πολιτικής με την απόδοση ευθυνών, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών σε αποδεδειγμένες περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, αλλά και για την αναγκαιότητα θεσμικών αλλαγών που θα τις αποτρέπουν στο μέλλον. Τέλος, ηβουλευτής δεσμεύτηκε να βοηθήσει με πιθανές νομοτεχνικές βελτιώσεις που μπορούν να λύσουν υπαρκτά προβλήματα που αφορούν στους εργαζόμενους και πρότεινε τη στενή συνεργασία μεταξύ των 2 νοσοκομείων της πόλης, στην εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου οι επενδύσεις που γίνονται στο καθένα να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες και του άλλου.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments