Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Ιωαννίνων – Επισκέψεις σε Αμπελιά, Μανωλιάσσα, Μπιζάνι και Κολιωνάτι

Συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Ιωαννίνων – Επισκέψεις σε Αμπελιά, Μανωλιάσσα, Μπιζάνι και Κολιωνάτι

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ιωάννινα 2023_Το Μέλλον Σήμερα” αναφέρονται τα εξής:

“Με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ συναντήθηκε το Σάββατο 23.03.2019, η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης Ιωάννινα_2023.

Στη συζήτηση αντηλλάγησαν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και καταγράφηκαν προτάσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας των αυτοκινητιστών, αλλά και γενικότερα την υφιστάμενη κυκλοφοριακή κατάσταση στην πόλη. Αναλυτικά συζητήθηκαν:

  1. Η σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για την ανακούφιση του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος Ιωαννίνων.
  2. Η τακτοποίηση – νομιμοποίηση χώρων στάθμευσης ΤΑΞΙ.
  3. Ο εξωραϊσμός και σήμανση χώρων στάθμευσης ΤΑΞΙ.
  4. Η εντονότερη δραστηριοποίηση της δημοτικής αστυνομίας, σχετικά με τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης.
  5. Η διερεύνηση της εφικτότητας του έργου υπογειοποίησης της σύνδεσης των λεωφόρων Παπανδρέου και Αρχ. Μακαρίου, βάσει επικαιροποιημένων στοιχείων.
  6. Η δημιουργία εσοχών για να διευκολύνεται η στάθμευση των αστικών λεωφορείων, ώστε να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η Τατιάνα Καλογιάννη επιφυλάχθηκε να εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν και συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της την υλοποίηση των μέτρων, που θα αποκαταστήσουν την ομαλή και απρόσκοπτη δραστηριότητα των αυτοκινητιστών, αλλά και γενικότερα την βελτίωση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στην πόλη, που σήμερα εμφανίζει πολλά προβλήματα.

Την Κυριακή, 24.03.2019, η Τατιάνα Καλογιάννη συνοδευόμενη από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Ιωάννινα_2023, επισκέφθηκε την Αμπελιά, τη Μανωλιάσσα και το Μπιζάνι, όπου συναντήθηκε με τους δημότες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στις κοινότητες αυτές και είχε μαζί τους ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τα θέματα που τους απασχολούν. Ειδικότερα συζητήθηκαν:

Στη Μανωλιάσσα:

  • Δυνατότητα ανόρυξης υδρευτικής γεώτρησης, ώστε να καταργηθεί η υδροδότηση από την υφιστάμενη επιφανειακή υδρομάστευση και να εξασφαλιστεί ασφαλής παροχή πόσιμου νερού στην Κοινότητα.
  • Απόδοση ανταποδοτικού τέλους στην Κοινότητα, σε αντιστάθμιση της λειτουργίας των κεραιών των τηλεπικοινωνιακών δικτύων που είναι εγκατεστημένες στην Κοινότητα, όπως ίσχυε μέχρι και το 2010.
  • Εκτέλεση έργων ασφαλτοστρώσεων στο τοπικό αγροτικό οδικό δίκτυο.

Στην Αμπελιά:

  • Ολοκλήρωση των διαδικασιών επέκτασης του οικισμού, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2003, στο πλαίσιο του πολεοδομικού σχεδιασμού του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.
  • Καθαρισμός και αποκατάσταση της επαναλειτουργίας της καταβόθρας που βρίσκεται εντός του οικισμού, να διευθετηθεί η ομαλή απορροή των ομβρίων και να μην κατακλύζεται η περιοχή.
  • Κατασκευή υποδομής για απρόσκοπτη πρόσβαση ΑΜΕΑ στο δημοτικό κτίριο.
  • Κατασκευή εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κοινότητας.
  • Επέκταση του οδικού φωτισμού στη διαδρομή προς Μπιζάνι.
  • Επέκταση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης προς Επισκοπικό, ώστε να αποδεσμευτούν οι υφιστάμενες γεωτρήσεις από την τροφοδοσία της Κοινότητας αυτής και να λειτουργούν μόνο για την κάλυψη των αναγκών της Αμπελιάς.

Σε Μπιζάνι/Κολιωνάτι:

  • Δρομολόγηση άμεσων ενεργειών για την κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών ανάδειξης των ΟΧΥΡΩΝ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ.
  • Απόδοση των ανταποδοτικών τελών που αναλογούν στην Κοινότητα.
  • Εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας στη θέση Βοϊδολίβαδο.

Η Τατιάνα Καλογιάννη ευχαρίστησε τους κατοίκους για τη μεγάλη συμμετοχή τους και την ευμενή διάθεση τους προς την ίδια και την Παράταξή της. Αναφέρθηκε στη γενικότερη διαπίστωσή της, ότι και αυτή η Δημοτική Ενότητα εγκαταλείφθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τη Δημοτική Αρχή και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments