Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον Πρέσβη Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα

Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον Πρέσβη Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα

DSCN3258-1000x750Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ,συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Γιόνγκ Τζιπ Αν.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Η Δημοκρατία της Κορέας είναι η πρώτη χώρα διεθνώς σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με δράσεις οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν κεντρικό σύστημα διαχείρισης όλων των συστημάτων πληροφορικής του Δημοσίου, με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του κόστους.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιταχυνθεί η διαδικασία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μεταξύ του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του αντίστοιχου Υπουργείου της Δημοκρατίας της Κορέας.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να προσδιοριστούν τα αντίστοιχα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, όπου η κορεατική πλευρά θα συνεισφέρει κατά κύριο λόγο με τεχνογνωσία.

Η κ. Γεροβασίλη αποδέχθηκε πρόσκληση να συμμετάσχει σε ημερίδα που θα διοργανώσει η κορεατική πρεσβεία και το ΙΟΒΕ, καθώς και να επισκεφθεί τη Δημοκρατία της Κορέας για την περαιτέρω προώθηση και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments