Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Στέφου με το Δήμαρχο του Δ. Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο.

Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Στέφου με το Δήμαρχο του Δ. Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο.

 

 

Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Ζίτσας στην Ελεούσα πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων με τοπικές αρχές και φορείς.

Ο κ. Στέφος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους και συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η Δημοτική αρχή προς τα αρμόδια Υπουργεία και αφορούν στη χρηματοδότηση της μελέτης για το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού στο Δήμο Ζίτσας καθώς και στο αίτημα για μείωση των αντικειμενικών αξιών στην περιοχή του Δήμου.

Στη συνάντηση, ωστόσο, κυριάρχησε το θέμα της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, που αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων βιοαερίου, συνολικής δυναμικότητας 10 MW, εντός της ΒΙ.ΠΕ. από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Πλιάκος ενημέρωσε τον βουλευτή πως θα προσφύγει σε όλα τα ένδικα μέσα για να καταρριφθεί η εν λόγω απόφαση και ζήτησε τη στήριξή του.

Ο κ. Στέφος από την πλευρά του τον διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει προσωπικά τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζίτσας, καθώς θεωρεί δίκαιη την αντίδραση κατά της εγκατάστασης των μονάδων βιοαερίου, που εγείρουν τεράστιο περιβαλλοντικό ζήτημα για ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα για χρηματοδότηση της μελέτης για εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού στον δήμο Ζίτσας δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία προς το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και τον αρμόδιο Υπουργό Αλ. Χαρίτση προκειμένου να εγκριθεί, γιατί εκτιμά πως, με τη χρηματοδότηση και κατασκευή του, δεν θα εξυπηρετούνται μόνο οι μη συνδεδεμένες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζίτσας με το υφιστάμενο δίκτυο ακαθάρτων, αλλά δημιουργούνται και όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για περαιτέρω προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, της τάφρου Λαψίστας και του ποταμού Καλαμά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments