Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συνάντηση του Β.Τσίρκα με τον διευθυντή του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας. Μ.Υ. Άρτας
??????????????

Συνάντηση του Β.Τσίρκα με τον διευθυντή του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας. Μ.Υ. Άρτας

??????????????

Από:Γιώργος Γκόντζος–Την Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2016, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μονάδα Υγείας Άρτας του  Π.Ε.Δ.Υ. (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), που στεγάζεται πλέον στον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου. Η μεταφορά στον συγκεκριμένο χώρο αποτελούσε, εξάλλου, διαχρονικό αίτημα τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των εμπλεκόμενων φορέων. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διευθυντή της Μονάδας κ. Βησσαρίωνα Καραδήμα, καθώς και με εργαζόμενους της Μονάδας.Ο κ. Β.Καραδήμας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεταφορά της Μονάδας στον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος κρίνεται ο πλέον λειτουργικός και θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να εξυπηρετήσει πλήθος συμπολιτών μας που χρήζουν πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Εξέφρασε επίσης την αναγκαιότητα να μεταφερθούν στον ίδιο χώρο τόσο το ακτινολογικό όσο και το μικροβιολογικό εργαστήριο, ώστε να υπάρξει συνολική εξυπηρέτηση  των πολιτών στο πρωτοβάθμιο σύστημα.

Από την πλευρά του βουλευτή Άρτας τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λειτουργήσει πλήρως η Μονάδα, η οποία θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το δευτεροβάθμιο σύστημα υγείας, ενώ δεσμεύτηκε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διερευνηθεί η δυνατότητα ανακαίνισης της πτέρυγας του δεύτερου ορόφου του κτιρίου όπου θα μπορούσαν να στεγαστούν τα δύο εναπομείναντα εργαστήρια.

Τέλος επισημάνθηκε ανάγκη στελέχωσης των εν λόγω μονάδων με μόνιμο προσωπικό, ζήτημα το οποίο ήδη προωθείται από το αρμόδιο Υπουργείο και θα ολοκληρωθεί με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης από τους θεσμούς.

Βούλησή μας, όπως αποδεικνύει και το Παράλληλο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή, αποτελεί η ουσιαστική στήριξη και η συνεχής ενδυνάμωση και στελέχωση όλων των δομών της Υγείας για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Λ.Παππάς(Πρώην Πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ) Ο Φρέντι Μπελέρης, σκέφτεται πρωτίστως τα συμφέροντα των κατοίκων της Χιμάρας και όχι κάποιων  ολιγαρχών

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Να σας πω γιατί έγινε αυτό που έγινε στην Χιμάρα  και ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments