Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Συνάντηση του δημάρχου του δήμου Ν.Σκουφά με μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Συνάντηση του δημάρχου του δήμου Ν.Σκουφά με μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

nikolaoy skoyfaΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης με μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας .στο Δημαρχείο της Δ.Ε Νεοχωρίου. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης, η οποία έγινε σε φιλικότατο κλίμα, ήταν η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας σε τέτοιο βαθμό που να εγγυάται την πληρέστερη ανταπόκριση των Υπηρεσιών στις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις των περιοχών ευθύνης τους και έχοντας ως βασικό σκοπό την αποτελεσματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την καλύτερη εξυπηρέτηση και παγίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Οι θέσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων οι οποίες ταυτίζονται απόλυτα με το Δήμο Νικολάου Σκουφά για το σχέδιο αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας είναι οι ακόλουθες:

Α) Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων

            Για το Δήμο κεντρικών Τζουμέρκων προβλέπεται η παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος Βουργαρελίου με μικτή αρμοδιότητα (Τάξης, Ασφάλειας, και Τροχαίας) και τομέα Αστυνόμευσης την Έκταση του Δήμου, εκτός του πρώην Δήμου Αγνάντων και πρώην κοινότητας Μελισσουργών που θα αστυνομεύονται από το Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων το οποίο θα μετονομαστεί σε Α.Τ. Βορείων Τζουμέρκων. Η πρόταση αυτή κρίνεται θετικά διότι πλέον ο χρόνος απόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων θα είναι συντομότερος, αφού το Α.Τ. Βορείων Τζουμέρκων για να μεταβεί το περιπολικό στους Μελισσουργούς και την Άγναντα, θα χρειάζεται περίπου 10 με 20 λεπτά ενώ από το Α.Τ. Βουργαρελίου χρειάζονταν περίπου 1 με 1,5 ώρα και αν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες.

Β) Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη

            Για το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη προβλέπεται η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος με έδρα την Άνω Καλεντίνη το οποίο θα στεγαστεί σε οίκημα του Δήμου. Το νέο Αστυνομικό Τμήμα θα έχει μικτή αρμοδιότητα (Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας) και θα έχει τομέα Αστυνόμευσης την έκταση του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη. Η πρόταση κρίνεται θετικά, αφού αποτελούσε και πρόταση της Ένωσής μας, θα πρέπει όμως το νέο Αστυνομικό Τμήμα να στελεχωθεί επαρκώς και με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και ο χρόνος απόκρισης των αστυνομικών θα είναι συντομότερος.

Γ) Δήμος Αρταίων και Νικολάου Σκουφά

Για τους Δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά προβλέπεται να αστυνομεύονται από το Αστυνομικό Τμήμα, το τμήμα Τροχαίας και το Τμήμα Ασφαλείας με έδρα τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας σε θέματα αρμοδιότητάς τους. Η Ένωση μας εκφράζει τις επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών λόγω της μεγάλης έκτασης και πλυθυσμού και αυξημένων απαιτήσεων σε συνδυασμό με την έλλειψη Αστυνομικού προσωπικού και τον παλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Προτάσεις της Ένωσής μας για την καλύτερη αστυνόμευση των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά είναι οι παρακάτω:

1)Με δεδομένη τη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, κρίνεται απαραίτητη η ίδρυση Τμήματος Άμεσης Δράσης, με στόχο την άμεση και συνεχή παροχή υπηρεσιών ασφαλείας προς τους πολίτες, την άμεση επέμβαση στα συμβάντα αστυνομικής φύσεως, την συνεχή περιπολία εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και την παροχή ειδικής υποστήριξης στις λοιπές Υπηρεσίες.

 2)Για τους Δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά είναι απαραίτητη η ενίσχυση της αστυνόμευσης με τουλάχιστον μία ακόμη Αστυνομική Υπηρεσία, Εφόσον δεν ιδρυθεί Τμήμα Άμεσης Δράσης, τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί και στο νομό μας ο κανόνας «κάθε Καλλικρατικός Δήμος και ένα Αστυνομικό Τμήμα» το οποίο προτείνεται στους λοιπούς Νομούς της Ηπείρου. Δηλαδή να ιδρυθεί Αστυνομικό Τμήμα μικτής αρμοδιότητας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά ενώ πάγιο αίτημα του Δήμου είναι η ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας.

Η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας κρίνεται επιβεβλημένη, όμως δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στην χωροταξική ανακατανομή των περιοχών ευθύνης των τμημάτων, αλλά να συνδυαστεί με την απεμπλοκή από όλα τα ξένα προς αυτή καθήκοντα, την ελάττωση της γραφειοκρατίας, την ορθολογικότερη κατανομή του αστυνομικού δυναμικού και την δια βίου εκπαίδευσή του και την ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments