Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήμα Ηπείρου με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Κουρουμπλή

Συνάντηση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήμα Ηπείρου με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Κουρουμπλή

Σε ανακοίνωση του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ/ΤΗ αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα το πρωί, στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ/ΤΗ, συναντήθηκε ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ -πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου- κος Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος, Χημικό Μηχανικό κο Γιώργο Παππά.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεισφορά του Τεχνικού Επιμελητηρίου στους αναπτυξιακούς άξονες της Ηπείρου. Έγινε συνοπτική ενημέρωση, απ’ την πλευρά του Προέδρου για την εξέλιξη, την αναγκαιότητα κατασκευής, καθώς και την αποτίμηση διάφορων έργων της περιοχής, όπως και για την δέσμη αξόνων τεχνικών έργων και δράσεων που πρότεινε τον Οκτώβριο του 2017 το ΤΕΕ Τμήμα Ηπείρου – Λευκάδας στο 5ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα.

Ο κος Κουρουμπλής, που συνοδευόταν στην επίσκεψή του από συνεργάτες του, τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κο Ιωάννη Στέφο και τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κο Άρη Σπέγκο, επεσήμανε τη  χρησιμότητα των επεξεργασμένων προτάσεων του τεχνικού κόσμου και την αναγκαιότητα υλοποίησής τους απ’ την πλευρά της Πολιτείας. Έδωσε έμφαση σε ζητήματα θεσμοθέτησης και υλοποίησης του Χωροταξικού Σχεδιασμού, χαρακτηρίζοντάς τα ως απολύτως αναγκαία για την εξάλειψη των συγκρούσεων χρήσεων γης, σε θέματα αξιοποίησης των μεγάλων οδικών αξόνων της περιοχής, των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στην κατεύθυνση της άρσης της απομόνωσης της Ηπείρου και στην αναπτυξιακή και τουριστική προοπτική της.

Επίσης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του πρωτογενούς τομέα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην αναγκαιότητα δημιουργίας και εκσυγχρονισμού των υποδομών υποστήριξης του, καθώς και σε ζητήματα προστασίας του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης Παμβώτιδας και στην ανακατασκευή της γέφυρας της Πλάκας στον Άραχθο και την Προγραμματική Σύμβαση για την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου στον Αχελώο.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος ευχαρίστησε τον κο Κουρουμπλή για την επίσκεψή του, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθειά του και τον διαβεβαίωσε πως το ΤΕΕ/ΤΗ, υπηρετώντας τον θεσμικό του ρόλο ως Τεχνικού Συμβούλου της  Πολιτείας, είναι στη διάθεση του πολιτικού κόσμου για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments