Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση του Σπύρου Ριζόπουλου με τον Χρήστο Χασιάκο για τα Κεντρικά Τζουμέρκα

Συνάντηση του Σπύρου Ριζόπουλου με τον Χρήστο Χασιάκο για τα Κεντρικά Τζουμέρκα

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” αναφέρονται τα εξής:

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε στην Άρτα, σε κεντρικό ξενοδοχείο, με τον πρώην δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Χασιάκο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Χασιάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα σημαντικά προβλήματα απομόνωσης και έλλειψης στρατηγικής ανάπτυξης του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα σε τρεις οδικούς άξονες που κρίνονται απαραίτητοι για να υπάρξει η αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν:

  • Ο οδικός άξονας Άρτα – Βουργαρέλι, δρόμος που θα περνά περιμετρικά από τη λίμνη Πουρναρίου.
  • Ο οδικός άξονας που θα ενώνει το Βουργαρέλι με τη Θεσσαλία και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει την προβληματική σήμερα διαδρομή.
  • Ο οδικός άξονας που θα ενώνει τα πέντε μεγαλύτερα χωριά των Κεντρικών Τζουμέρκων και θα συντομεύσει τους χρόνους εσωτερικής επικοινωνίας τουλάχιστον στο μισό.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Ριζόπουλος άκουσε με προσοχή το σκεπτικό και εξήγησε στον κ. Χασιάκο ότι οι συγκεκριμένοι οδικοί άξονες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Περιφερειακότητας ως τμήμα του ενιαίου προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης «Πίνδος» που εξήγγειλε για πρώτη φορά στην Άρτα στις 31 Μαρτίου του 2018.

Ο μεν πρώτος άξονας θα αποτελέσει την βασική είσοδο στην Πίνδο από το Νότο και ο δεύτερος τη βασική είσοδο στην Πίνδο από τη Θεσσαλία και γενικότερα την Ανατολή.

Ειδικότερα, για τον δεύτερο άξονα διευκρίνισε βέβαια ότι τα όρια της δικαιοδοσίας φτάνουν έως τα σύνορα της Ηπείρου με τη Θεσσαλία. Από εκεί και πέρα θα επιδιωχθεί η συνεννόηση με την εταιρεία που εκμεταλλεύεται σήμερα την Ιόνια Οδό, τον Ε-65 και το εργοστάσιο Ανακύκλωσης και έχει ζωτικά συμφέροντα έχοντας επενδύσει συνολικά στην Ήπειρο. Αυτή θα κληθεί να αναλάβει το κομμάτι από τα σύνορα της Ηπείρου έως τον Ε-65. Είναι προφανές, ότι η ανάπτυξη του ενιαίου προγράμματος Πίνδος θα φέρει χιλιάδες νέους επισκέπτες στην Ήπειρο και άρα χρήστες των νέων οδικών αξόνων.

Τέλος, ο τρίτος άξονας αυταπόδεικτα θα αποτελέσει τον απαραίτητο κρίκο στην εσωτερική αλυσίδα της περιοχής που θα φέρει αναβάθμιση, ανάπτυξη, εισόδημα και θέσεις εργασίας στα Κεντρικά Τζουμέρκα.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο ανανέωσαν το ραντεβού τους για περαιτέρω διεξοδική συζήτηση.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments