Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) συναντήθηκε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη και βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

Στην γόνιμη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, η Ομοσπονδία έθιξε ζητήματα που αφορούν μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς με σακχαρώδη διαβήτη. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στο ζήτημα των σχολικών νοσηλευτών και στην αδυναμία κάλυψης του συνόλου των μαθητών που αιτούνται σχολικούς νοσηλευτές.

Η Υφυπουργός ανέφερε ότι το 2016-2017 ήταν η πρώτη σχολική χρονιά κατά την οποία τοποθετήθηκαν σχολικοί νοσηλευτές και στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα 469, ενώ παράλληλα προσελήφθησαν ακόμη 166 στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Εκπαίδευσης και Αγωγής. Σημείωσε δε ότι βασικός λόγος αδυναμίας κάλυψης, παρά την πρόθεση και τις ενέργειες του ΥΠΠΕΘ είναι ότι την τρέχουσα χρονιά προσλήφθηκε το σύνολο των σχολικών νοσηλευτών και εξαντλήθηκαν οι πίνακες σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας. Πρόσθεσε επίσης ότι το ΥΥΠΕΘ αναζητά τρόπους ώστε να ανοίξει η δεξαμενή διαθέσιμων σχολικών νοσηλευτών.

Σχετικά με το θέμα της παιδαγωγικής επάρκειας, η κ. Τζούφη σημείωσε ότι βάσει νομοθεσίας, οι σχολικοί νοσηλευτές, ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, απασχολούνται έως 25 ώρες στο υποστηρικτικό τους έργο. Η παιδαγωγική τους επάρκεια είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι προσλαμβάνονται ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και σε θέματα που αφορούν την πρόσληψη, τις μεταθέσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών με σακχαρώδη διαβήτη, οι οποίοι χρήζουν φροντίδας για την συστηματική διαχείριση της πάθησής τους. Η Υφυπουργός ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που λαμβάνεται υπόψιν στην μοριοδότησή τους, όπως προβλέπεται από τον ΕΠΠΠΑ και ότι θα διερευνήσει την δυνατότητα της περαιτέρω διευκόλυνσής τους.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο παραγωγικός διάλογος μεταξύ της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και του ΥΠΠΕΘ, με την κ. Τζούφη να δηλώνει ότι το Υπουργείο βρίσκεται στη διάθεση της Ομοσπονδίας για τη ρύθμιση και την επίλυση τυχόν ζητημάτων που προκύπτουν και στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments