Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συνέλευση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ και ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνέλευση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ και ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

PAREMBASH

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ και 

ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πραγματοποιούμε την Κυριακή 18 Οκτώβρη την Γενική μας Συνέλευση με βασικά θέματα τον απολογισμό της δουλείας μας την προηγούμενη χρονιά και τον προγραμματισμό της δράσης μας στην χρονιά που έρχεται.

Στην πρώτη γραμμή βέβαια στην συζήτησή μας βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας,  ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες εκλογές

Φιλοσοφία μας είναι να εξετάσουμε την δράση μας από την σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών μικρομεσαίων στρωμάτων

Μερικά από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι

  • Η ληστεία του υδάτινου δυναμικού της περιοχής τόσο από τις μονάδες εμφιάλωσης όσο και από τα ιδιωτικά υδροηλεκτρικά σε όφελος μιας μικρής μειοψηφίας. Η κάλυψη που δίνεται σ’ αυτού του είδους τις δραστηριότητες από μεγάλο τμήμα της αυτοδιοίκησης.

 

  • Το σχέδιο κερδοσκοπίας επιχειρηματικών ομίλων να βάλουν χέρι στο κύκλωμα διαχείρισης απορριμμάτων μετατρέποντας την κοινωνία σε όμηρο.

Στόχος της πάλης μας, που θα επεξεργαστεί η συνέλευση, είναι μια δημόσια διαχείριση τόσο του υδάτινου πλούτου της περιοχής όσο και του κυκλώματος των απορριμμάτων. Μια δημόσια διαχείριση με εξασφάλιση διαφάνειας και εργατικού ελέγχου.

  • Βασικό μέρος στην συζήτησή μας θα έχει το εργατικό και αγροτικό κίνημα στην περιοχή μας, οι συνθήκες των εργαζομένων στη Δωδώνη, στις πτηνοτροφικές μονάδες, στα ξενοδοχεία, στα σουπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα.

Ένας από τους στόχους της συζήτησής μας είναι πως θα συμβάλλουμε ώστε ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση που δέχονται να είναι ενωτικός, ταξικός και νικηφόρος.

  • Ο τουρισμός είναι ένα από τα θέματα της συζήτησης μας, όχι όμως από τη σκοπιά των εργοδοτών ξενοδόχων που σε συνεργασία με δημάρχους και περιφερειάρχη αγωνιούν για τα κέρδη τους και βάζουν χέρι στο δημόσιο ταμείο για να κάνουν την προπαγάνδα προσέλκυσης τουριστών. Εμείς ενδιαφερόμαστε από την σκοπιά των εργαζομένων και θα συζητήσουμε πως κατανέμεται άνισα ο πλούτος που μπαίνει από τον τουρισμό στην περιοχή μας σε λίγα χέρια, για το δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν αξιοπρεπείς διακοπές ξεκούρασης για τις χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων στα ξενοδοχεία. Και βέβαια θα χαράξουμε τους στόχους πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

  • Θα συζητήσουμε για τον αθλητισμό που η αστική τάξη και οι εκπρόσωποί της προσπαθούν να τον εκφυλίσουν μόνο σε ότι αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ορισμένες καλοστημένες και καλοπληρωμένες φιέστες με αγώνες στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους της πόλης.

Στην συζήτησή μας σε αντίθεση με αυτά θα κυριαρχήσουν οι ανάγκες για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στα σχολεία και την περιοχή μας, να περάσουν οι χώροι στου στρατοπέδου Βελισαρίου στην πόλη με την δημιουργία Αθλητικού – ψυχαγωγικού πάρκου.

 

Καλούμε όλα τα μέλη μας, τους εργαζόμενους, τον Ηπειρώτικο λαό

στην Γενική Συνέλευση Κυριακή 18 Οκτώβρη στις 10:00 πμ.

στη Στοά Σάρκα (αίθουσα περιφέρειας –πρώην ΕΛΚΕΠΑ – 2ος όροφος)

για να συμβάλουμε με την παρουσία και τις απόψεις μας ώστε οι αποφάσεις και η δράση μας να βοηθήσουν στη προάσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments