Δευτέρα , 11 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνέντευξη Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων : «Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι υπάρχουν σοβαρές πρωτοβουλίες που πρέπει να γίνουν πράξη»

Συνέντευξη Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων : «Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι υπάρχουν σοβαρές πρωτοβουλίες που πρέπει να γίνουν πράξη»

«Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι υπάρχουν σοβαρές πρωτοβουλίες που πρέπει να γίνουν πράξη, δηλαδή παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας και προοδευτικές θεσμικές τομές», δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη,

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, η Υφυπουργός σχολίασε την επικείμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους ότι «δεν υπάρχει ιστορικό δεδομένο άλλης χώρας που να προβαίνει σε τέτοιες, συνταγματικές μεταβολές, σε ειρηνικό πλαίσιο. Επομένως», σημείωσε, «είναι μια πατριωτική συμφωνία και εθνικό καθήκον κάθε βουλευτή να σταθεί υπεύθυνα και να απολογηθεί στη συνείδησή του».

Επιπλέον, η κ. M.Τζούφη τόνισε ότι «βλέπουμε μία προσπάθεια για εκστρατεία στοχοποίησης, λασπολογίας και εκφοβισμού των βουλευτών, ενώ από στόματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρείται η προσβολή του δημοκρατικού φρονήματος των ενόπλων δυνάμεων».

Πρόσθεσε δε ότι η προσπάθεια μερίδας της αντιπολίτευσης να πέσει η κυβέρνηση στόχο έχει κερδίσει «η ΝΔ και τα συμφέροντα που την εξυπηρετούν», λέγοντας πως «δυστυχώς σε αυτήν την ιστορία συντάσσεται και η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ». Η Υφυπουργός τόνισε ότι οι αιτιάσεις περί «προδοσίας» ρίχνουν «νερό στο μύλο της Ακροδεξιάς και επομένως είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα για κάθε πολίτη τι θέση θα πάρει».

Αναφερόμενη στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημείωσε ότι «ένα κομμάτι της Σοσιαλδημοκρατίας αντιλαμβάνεται πόσο κρίσιμη είναι η Συμφωνία των Πρεσπών και, μέσω αυτής, η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στην επερχόμενη επέλαση της Ακροδεξιάς», επισημαίνοντας ότι «η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιλέγει άλλο δρόμο».

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που παρατίθεται.

https://www.youtube.com/watch?v=JNYtLZsn0Q8&feature=youtu.be

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments