Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνήγορος Παπακωνσταντίνου: Ο Διώτης είπε πολλά ψέματα

Συνήγορος Παπακωνσταντίνου: Ο Διώτης είπε πολλά ψέματα

Δεν μπορεί να στηριχθεί καταδίκη σε θεωρίες

papakonstantinou-diki4

Με ενδείξεις ο δικαστής δεν μπορεί να εκφράσει δικανική πεποίθηση, υποστήριξε, απευθυνόμενος προς τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, ο Παναγιώτης Κουρελέας, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στη σημερινή 12η ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, μετά τη χθεσινή αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, Ξένης Δημητρίου, η οποία από νομικούς χαρακτηρίστηκε «αγόρευση καταπέλτης» η οποία ισοπέδωσε όλη την επιχειρηματολογία του κατηγορούμενου.

Ο κ. Κουρελέας, αφού χαρακτήρισε υποδειγματική την ακροαματική διαδικασία από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, ξεκίνησε την αγόρευσή του με μια θεωρητική προσέγγιση της αποδεικτικής διαδικασίας στην ποινική διαδικασία: «Φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δράστης γιατί τα τρία ονόματα που λείπουν από τη λίστα Λαγκάρντ είναι συγγενείς του. Λέει όμως ο κατηγορούμενος:

Δεν είναι έτσι, μου την έχουν φέρει, είναι μια ιστορία στημένη». Σε αυτό το πλαίσιο, διερωτήθηκε: ο κατηγορούμενος δεν θα έσβηνε και άλλα ονόματα για να μην καρφωθεί εάν συλληφθεί κάποτε στο μέλλον ότι εκείνος έχει κάνει τη διαγραφή;

Στη συνέχεια μεγάλο μέρος της αγόρευσης του αναλώθηκε στη συμπεριφορά και στον ρόλο που είχε διαδραματίσει στην ιστορία ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, επιρρίπτοντάς του ευθέως ευθύνες. Σημείωσε ότι «εμείς δεν είπαμε ότι ο κ. Διώτης είναι αυτός που το έχει κάνει» και προσέθεσε ότι ο κ. Διώτης έχει πει «πολλά, μα πάρα πολλά ψέματα».

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments