Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Συναγερμός λόγω τυφώνα στις Φιλιππίνες

Συναγερμός λόγω τυφώνα στις Φιλιππίνες

Περισσότεροι α0πό 24.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

tufwnas filippines

Περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις Φιλιππίνες, αναμένοντας τον τυφώνα Μέισακ, που θα πλήξει αύριο Κυριακή (που για τους Φιλιππινέζους είναι Κυριακή του Πάσχα) τις βορειοανατολικές ακτές του αρχιπελάγους.

Όπως αναφέρουν επίσημες πηγές: «Πρόκειται να απομακρύνουμε τον κόσμο από τα παραλιακά χωριά»

Αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, παρόλο που ο Μέισακ έχει χάσει λίγη από τη δύναμή του και συνοδεύεται τώρα από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 160 χλμ/ώρα.

Η ένταση του τυφώνα, ο οποίος έρχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αναμένεται ότι θα μειωθεί περαιτέρω καθώς θα διασχίζει αύριο το Λουζόν, το κύριο νησί των Φιλιππίνων, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Αλκαζάρ Ορέλιο, ο οποίος προβλέπει πάντως κύματα ύψους δύο μέτρων.

Ο Μέισακ προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και γκρέμισε χιλιάδες σπίτια κατά το πέρασμά του από τη Μικρονησία στον δυτικό Ειρηνικό ωκεανό.

Εκατομμύρια Φιλιππινέζοι έχουν φύγει για διακοπές ή έχουν επιστρέψει στις περιοχές από τις οποίες κατάγονται με την ευκαιρία του σαββατοκύριακου του Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται πολύ στη χώρα αυτή, η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού της οποίας είναι καθολικοί.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται ακόμη υπό το σοκ του τυφώνα Χαϊγιάν, εξαιτίας του οποίου 7.350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίσθηκαν το Νοέμβριο του 2013.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments