Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Συναγερμός στο Μεξικό μετά από την κλοπή ραδιενεργού υλικού

Συναγερμός στο Μεξικό μετά από την κλοπή ραδιενεργού υλικού

Η κλοπή σημειώθηκε στο Καρντένας, της πολιτείας Ταμπάσκο, στο νοτιο-ανατολικό Μεξικό

mexico police

Συναγερμός σήμανε σε πέντε πολιτείες του Μεξικού μετά την κλοπή ιριδίου-192, ενός ραδιενεργού υλικού που προορίζεται για βιομηχανική χρήση. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, η κλοπή σημειώθηκε στο Καρντένας, της πολιτείας Ταμπάσκο, στο νοτιο-ανατολικό Μεξικό, και ο συναγερμός αφορά τις μονάδες πολιτικής προστασίας στις πολιτείες Ταμπάσκο, Καμπέτσε, Τσιάπας, Οαχάκα και Βερακρούς.
Το υλικό το οποίο εκλάπη χρησιμοποιείται στη βιομηχανική ραδιογραφία και εάν βγει από το προστατευτικό του περίβλημα καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ανθρώπους, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία σημειώνεται ότι ήδη έχουν ειδοποιηθεί η Γραμματεία Εθνικής Αμυνας (Στρατός και Πολεμική Αεροπορία) και το Πολεμικό Ναυτικό.
Εάν δεν ακολουθηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας, η πηγή του ιριδίου-192 μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες ή να αποβεί και θανατηφόρα σε περίπτωση παρατεταμένης επαφής, προειδοποιεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Το περιστατικό είναι το τελευταίο μίας σειράς κλοπών ραδιενεργών υλικών τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες είχαν ως στόχο την κλοπή των φορτηγών αγνοώντας τον επικίνδυνο χαρακτήρα του φορτίου τους.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments