Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συναντήσεις του Μωυσή Ελισάφ στα Μάρμαρα

Συναντήσεις του Μωυσή Ελισάφ στα Μάρμαρα

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι του συνδυασμού επισκέφθηκαν τα Μάρμαρα όπου συναντήθηκαν με μέλη της παράταξης και συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα των Μαρμάρων και των Καρδαμιτσίων.

Πρόκειται για περιοχές που αναπτύχθηκαν έντονα και χωρίς να υπάρξει μέριμνα για τα απαραίτητα έργα υποδομής.

Έτσι σήμερα καταγράφεται ένα πλήρως εγκαταλειμμένο οδικό δίκτυο, ένα προβληματικό δίκτυο ύδρευσης με συχνές βλάβες και διακοπές, η απουσία αποχετευτικού, καθώς και κοινόχρηστοι χώροι αφημένοι στην τύχη τους, ενώ στα Καρδαμίτσια δεν υπήρξε καμία πρόνοια για την δημιουργία πλατείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έλλειψη μαθητικών δρομολογίων από και προς τα Μάρμαρα  για τα 15 και πλέον παιδιά που μετακινούνται σε Γυμνάσια και Λύκεια. Οι μαθητές αναγκάζονται να επιστρέφουν στα σπίτια τους με δίωρη σχεδόν καθυστέρηση, καθώς εξυπηρετούνται αποκλειστικά με το λεωφορείο της γραμμής.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη αναβάθμισης του γηπέδου καθώς και της αναμόρφωσης της εισόδου των Μαρμάρων.

Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική. Η παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή» καταγράφει λεπτομερώς την κατάσταση στην πόλη και τις κοινότητες και μέσα από το διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες διαμορφώνει και θα καταθέσει σύντομα σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις στο πρόγραμμά της.

Αναγνωρίζοντας ότι οι περιοχές Μαρμάρων και Καρδαμιτσίων είναι ζωτικής σημασίας για το Δήμο, δεσμεύεται για την δρομολόγηση των απαραίτητων έργων υποδομής αλλά και για όλες τις παρεμβάσεις που μπορούν να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των κατοίκων, όπως είναι η βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, η συντήρηση του δημόσιου φωτισμού καθώς και η ενοποίηση και ο εξωραϊσμός της πλατείας.

Τονίζει ότι αυτά που αντιμετωπίζονται ως «μικρά» από κάθε Δημοτική Αρχή για τους κατοίκους είναι σημαντικά και ουσιαστικά και είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν με απόλυτη προτεραιότητα.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments