Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συναντήσεις του Νίκου Γκόντα, με εργαζόμενους καθαριότητας, ΔΕΥΑΙ και Αστικό ΚΤΕΛ

Συναντήσεις του Νίκου Γκόντα, με εργαζόμενους καθαριότητας, ΔΕΥΑΙ και Αστικό ΚΤΕΛ

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία” αναφέρονται τα εξής:

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο, ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της δημοτικής συγκοινωνίας.

Αυτά ήταν τα αιτήματα των εργαζομένων, σε καθαριότητα και ΔΕΥΑΙ καθώς και του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ, εκπροσώπους με τους οποίους συναντήθηκε χθες και σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γκόντας.

Εργοτάξιο δήμου

Συγκεκριμένα, ο Ν. Γκόντας, επισκεπτόμενος αργά το βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα το τμήμα καθαριότητας του δήμου και στη συζήτηση που είχε με τους εργαζομένους, έγινε δέκτης μεγάλης πικρίας τόσο για την δημοτική αρχή όσο και από εκείνους που μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

«Δεν θα δεχθούμε το ξεπούλημα της καθαριότητας και απαιτούμε τον σεβασμό της δουλειάς μας», τόνισαν οι εργαζόμενοι και ζήτησαν την άμεση στήριξη της παράταξης του Νίκου Γκόντα στα δίκαια αιτήματά τους.

ΔΕΥΑΙ

Ανάλογα ήταν και τα παράπονα που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΙ οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον κ. Γκόντα για το καθεστώς που επικρατεί σε εργασιακό επίπεδο τόσο στο εργοτάξιο όσο και στις υπηρεσίες.

«Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση  όλα αυτά τα χρόνια με την διοίκηση η οποία όχι μόνο αδιαφορεί για τους εργαζομένους αλλά προσπαθεί να βρίσκεται μονίμως απέναντι σε μια διαρκή διαμάχη η οποία τελικά βλάπτει τα συμφέροντα και της ίδιας της επιχείρησης. Μ’ αυτή την στοχοποίηση η διοίκηση προσπαθεί να μας φέρει σε αντιδικία με τους πολίτες, οι οποίοι περιμένουν την εξυπηρέτησή τους χωρίς να γνωρίζουν ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε μεγάλη αδυναμία, χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν πληροί ούτε τα στοιχειώδη!»

Ο Νίκος Γκόντας

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος διαβεβαίωσε τόσο τους εργαζόμενους στην καθαριότητα όσο και στην ΔΕΥΑΙ ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει το «ξεπούλημα» της καθαριότητας ούτε το ξεπούλημα το νερού. «Όπου αυτό συνέβη, η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη και οι πολίτες επιβαρύνθηκαν με τεράστια τέλη και τεράστιο κόστος. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα και κυρίως δεν πρόκειται να ανεχθούμε στημένα παιχνίδια τα οποία θ’ αποβούν εις βάρος των πολιτών. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την εργασιακή ειρήνη σε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου. Ο σεβασμός προς τον πολίτη είναι υποχρέωση όλων μας, χωρίς βέβαια ν’ απεμπολούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Αστικό ΚΤΕΛ

Στη συνάντηση που είχε ο Νίκος Γκόντας με την διοίκηση και τα μέλη του Αστικού ΚΤΕΛ ενημερώθηκε για ζητήματα που είναι άμεσα συνδεδεμένα της αστικής συγκοινωνίας με την πόλη και το Πανεπιστήμιο. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μουστακλής, μιλώντας στον πρώην δήμαρχο, τόνισε με έμφαση την αξιόλογη σδράση του Αστικού που δεν περιορίζεται μόνο στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και του κοινού ευρύτερα με την μεταφορά και διανομή φυσικού αερίου προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ο κ. Μουστακλής δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του από τις πληροφορίες που θέλουν την δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας την οποία κατήγγειλε ως ανέφικτη και ανεφάρμοστη στην πόλη μας.

Την αντίθεσή του, σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εξέφρασε και ο Νίκος Γκόντας και ζήτησε την άμεση συνεργασία με τον φορέα για να γίνει πιο ανθρώπινη η πόλη μας. «Η γνώμη σας μετράει όσον αφορά την λύση του κυκλοφοριακού διότι εσείς είστε στους δρόμους της πόλης επί 17 ώρες το 24ωρο. Όπως συνεργαστήκαμε στο παρελθόν, έτσι να κάνουμε και στο μέλλον», κατέληξε ο Ν. Γκόντας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments