Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ : « ΠΑΦΟΣ- ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ : « ΠΑΦΟΣ- ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ »

6a9c171f13037dc45f41150cecb1a9f9

 

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου  συνεδρίασε , στο Δημαρχείο της Πρέβεζας, το Δίκτυο , με την παρουσία των Δημάρχων Πρέβεζας ,Καλαμαριάς ,Κέρκυρας,του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πάφου κου Φυλακτή Κωνσταντινίδη και του συντονιστή του  Δικτύου «Πάφος – Αδελφοποιημένες πόλεις της Ελλάδας».Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση  “ο δήμαρχος Πρέβεζας  , αφού καλωσόρισε τους παρόντες τόνισε  την σπουδαιότητα διατήρησης των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Δικτύου  και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λέσβου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τον Δήμο Λέσβου για την μεγάλη δοκιμασία που περνά και έκαναν αναφορά στις ενέργειες που κάνουν για την αποστολή βοήθειας. Εξουσιοδότησαν τον Δήμαρχο Πρέβεζας να επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο Λέσβου και να του εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση των Δήμων-μελών του Δικτύου.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της Προεδρίας του Δικτύου και ομόφωνα αποφασίστηκε να προταθεί στο Δήμο Πάφου να αναλάβει την Προεδρία του Δικτύου για το 2016.

Ο συντονιστής του Δικτύου κος Δ. Παπαβασιλείου ενημέρωσε την ολομέλεια για την πορεία της απόφασης του Δικτύου, τον Οκτώβριο του 2014,για την παρουσία των Δήμων-μελών του Δικτύου μέσα από ένα 3ήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Οι σχετικές επαφές με το ‘’Πάφος 2017’’ έχουν γίνει ,υπάρχει θετική ανταπόκριση, απομένει να διευκρινισθούν κάποια βασικά πράγματα με τον Δήμο Πάφου και τον ‘’Πάφος 2017’’προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση της πρότασης. Σε αυτή την πρόταση θα πρέπει να εμπλέξουμε και τις αντίστοιχες Περιφέρειες οι οποίες μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια.

Όλοι συμφώνησαν με την εισήγηση και στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία αυτής της πρότασης και θεώρησαν θετική την μετάβαση του συντονιστή στην Πάφο προκειμένου να έχει επαφές με τον Δήμο Πάφου και τον ‘’Πάφος 2017’’για να εξετασθούν όλες οι πτυχές της υλοποίησης της πρότασης του Δικτύου.

Οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν και στα σχήματα που μπορούν να εκπροσωπήσουν τους Δήμους (π.χ χορωδία Πρεβέζης ,έκθεση φωτογραφίας, Φιλαρμονική Κέρκυρας και έκθεση λιθογραφίας, έκθεση φωτογραφίας Καλαμαριάς ) ενώ ο Δήμαρχος Καλαμαριάς αναφέρθηκε σε ζητήματα λειτουργίας του Δήμου και την τεχνογνωσία σε προγράμματα που διαθέτει ο Δήμος και μπορούν να την αξιοποιήσουν και οι άλλοι Δήμοι.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Φυλακτής Κωνσταντινίδης (εκπρόσωπος Δήμου Πάφου) δήλωσε ότι θα μεταφέρει τους προβληματισμούς και την πρόταση στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου Πάφου και επισήμανε ότι ο Δήμος θα έχει τον πρώτο λόγο και ότι υπάρχει αρμονική συνεργασία με τον ‘’Πάφος2017’’.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments